Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Γιώργο Παπανδρέου,εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Ευάγγελος Αντώναρος,με αφορμή τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Siemens και την πρόθεση πρόκλησης πρόωρων εκλογών,με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών υπογράμμισε πως το Συνταγμα είναι σαφές,ενώ τόνισε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αυτογελιοποιείται,διαπράττοντας τεράστια γκάφα με την επιστολή προς το δικηγόρο του Μιχάλη Χριστοφοράκου.
«Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε.Δεν έχουμε διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο.Μας ενδιαφέρει το έργο μας»,δήλωσε,υπογραμμίζοντας πως η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει το “πνεύμα” του Συντάγματος.
«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για τέσσερα χρόνια,όπως ορίζει το Σύνταγμα»,προσέθεσε και υπενθύμισε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών,Προκόπη Παυλόπουλου,ότι όσα συζήτησε με τον πρωθυπουργό έχουν ορίζοντα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.
Ερωτηθείς για τα σενάρια περί ανασχηματισμού,απάντησε πως απάντησε πως όλα αυτά έχουν απαντηθεί και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο,ενώ η υπουργός Εξωτερικών,Ντόρα Μπακογιάννη,ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά.Όλες αυτές οι συνεχείς συζητήσεις,είτε περί εκλογών,είτε περί οποιωνδήποτε θεμάτων,δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό».
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση.
«Περσινά ξινά σταφύλια»,χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τα λεχθέντα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ» να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές τον Μάρτιο,εφόσον συμφωνεί με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί «οι πολίτες να αποφασίσουν αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα,ή αν θα δώσουν την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα».Αναφορικά με τα σενάρια κυβερνητικού ανασχηματισμού το ΠΑΣΟΚ δε θεωρεί πως το πρόβλημα έγκειται στα πρόσωπα και πως αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή πολιτικής."Ένα πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση,που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς,επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία,αλλά και στην όξυνση,την τεχνητή όξυνση,που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών",δήλωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,Γιάννης Ραγκούσης.
Σε απάντηση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου,Ευάγγελου Αντώναρου περί γκάφας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με επιστολή προς το δικηγόρο του Μιχάλη Χριστοφοράκου,ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση,καθώς είναι αυτή που άφησε τον κ.Χριστοφοράκο να φύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: