Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Βασλούι - ΑΕΚ 2-1

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ στη Ρουμανία από τη Βασλούι στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των πλέιο οφ του Europa League,πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση.Ο Μπλάνκο από το σημείο του πέναλτι στο 69'ισοφάρισε προσωρινά για τους κιτρινόμαυρους,ο Γουέσλει και τα δύο τέρματα (29',83' πεν.) των γηπεδούχων.
Εικόνα του αγώνα
Η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει χωρίς άγχος στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή.
Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς,μετά την πάροδο των πρώτων λεπτών έδειξαν να στέκονται καλά στο παιχνίδι με την Βασλούι να απειλεί μόνο από στημένες φάσεις.
Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία καλή ευκαιρία,με τους Ρουμάνους να απειλούν πρώτοι στο 11' με τον Γκερλέμ και τον δικέφαλο να απαντά 10 λεπτά αργότερα με τον Τζιμπούρ.
Στο 29' ο Γουέσλει,πηδώντας πιο ψηλά απ'όλους εντός της περιοχής,μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκερλέμ,νίκησε τον Σάχα ανοίγοντας έτσι το σκορ για την Βασλούι.
Στο υπόλοιπο μέχρι την συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών,δεν ακολούθησε κάτι αξιόλογο, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση.
Σε μία από τις αντεπιθέσεις της Ένωσης,ο Τζιμπούρ ανατράπηκε εντός περιοχής κερδίζοντας πέναλτι.Ο Μπλάνκο ανέλαβε την εκτέλεση και από τα 11 βήματα νίκησε τον Χαϊσάν,φέρνοντας στο 69'το ματς στα ίσα.
Στη συνέχεια η Ένωση έχοντας την πρωτοβουλία επιχείρησε να φτάσει στη επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος,χωρίς ωστόσο οι προσπάθειές των ποδοσφαιριστών του Μπάγεβιτς,να αποδώσουν καρπούς.Αντ'αυτού μάλιστα,σε μια φάση που δεν προμήνυε κίνδυνο για την άμυνα της ΑΕΚ,ο Μαϊστόροβιτς ανέτρεψε τον Λιουμπίνκοβιτς εντός της περιοχής,με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι υπέρ των Ρουμάνων.Ο Γουέσλει ανέλαβε να εκτελέσει, νίκησε τον Σάχα,δίνοντας ξανά το προβάδισμα στη Βασλούι στο 83ο λεπτό του αγώνα, σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.
Κλειδί
Η πίεση που άσκησε η ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος απέφερε αποτέλεσμα,αφού σε μία από τις πολλές αντεπιθέσεις της κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Μπλάνκο ισοφάρισε προσωρινά στο παιχνίδι.Το εκτός έδρας τέρμα που αναζητούσε η Ένωση,επετεύχθη και το έργο της ομάδας στον επαναληπτικό της Αθήνας,μοιάζει πλέον-σχετικά-εύκολο.
MVP
Ο Γουέσλει δημιούργησε ουκ ολίγα προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και με τα δύο τέρματα που σημείωσε,χάρισε τη νίκη στην ομάδα του,δίνοντάς έτσι το ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ σε μία εβδομάδα.
Αδύναμος κρίκος
Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς υστέρησαν-σε εκνευριστικό βαθμό-ανασταλτικά στις στημένες φάσεις,με το πρώτο γκολ των Ρουμάνων να προέρχεται μάλιστα από ένα κόρνερ, φάση στην οποία ο σκόρερ Γουέσλει,πήδηξε ανενόχλητος στην καρδιά της κιτρινόμαυρης άμυνας.
Οι συνθέσεις:
Βασλούι:Χαϊσάν,Γκέντσεφ,Γκερλέμ (85'Ζμέου),Ακάκπο,Ζούμπαρ,Μπάλατσε,Τεμανζέρα(90' Γιοβάνοβιτς),Λιουμπίνκοβιτς,Πάβλοβιτς(75' Γκαντζιοβεάνου),Φάρκας,Γουέσλει

ΑΕΚ:Σάχα,Ζεράλδο Άλβες,Μαϊστόροβιτς,Ενσαλίβα,Λεονάρντο (92' Γκέντζογλου),Τζιμπούρ, Μαντούκα,Κουτρομάνος,Μάκος,Μπλάνκο (89' Ιορντάνκε),Γεωργέας

Κίτρινες:34'Ακάκπο,50'Ζουμπάρ - 49'Μαϊστόροβιτς,64'Γεωργέας
Κόκκινες:
Διαιτητής:Σαίντ Ενζιμί,
Βοηθοί:Φρεντερίκ Κανό,Ντζεμέλ Ζιτουνί

Δεν υπάρχουν σχόλια: