Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Οι συνεντεύξεις της Κυριακής

Πλήθος συνεντεύξεων δόθηκαν στον σημερινό Κυριακάτικο Τυπο,με την έναρξη του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων. Αυτοδυναμία είναι το θέμα που δεσπόζει στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλαγή ηγεσίας σε περίπτωση ήττας στα στελέχη της ΝΔ.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μπακογιάννη: «Κανείς δεν αμφισβητεί τον Καραμανλή»
Η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Real News" τονίζει ότι καμία εκλογή δεν κερδήθηκε ή χάθηκε προτού ανοίξουν οι κάλπες και συνεπώς ας μην προεξοφλούμε τα αποτελέσματα.
Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι έλληνες θα εμπιστευθούν ξανά τον Κ.Καραμανλή και τη ΝΔ,στο δε ερώτημα αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό που τονίζει,απαντά:"Έχω πει και θα ξαναπώ ότι θέμα ηγεσίας στη ΝΔ δεν τίθεται και κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τον Κ. Καραμανλή ούτε μετά τις εκλογές. Τελεία και παύλα".
Σαμαράς:«Ο Καραμανλής είναι ο μόνος ηγέτης»
Ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" δηλώνει ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο μόνος ηγέτης,που το κόμμα του, σε ανύποπτο χρόνο,του διαμήνυσε ότι ακόμα και αν χάσει εκλογές τον θέλει να παραμείνει στην αρχηγία.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος,αν παρ'όλ'αυτά ανοίξει η υπόθεση της διαδοχής, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά λέγοντας ότι "η φιλοδοξία μου αυτή τη στιγμή είναι ακόμη μεγαλύτερη:Να νικήσει η παράταξή μου σε αυτή την αναμέτρηση".
Σπηλιωτόπουλος: «Δεν μας αφορά η επόμενη ημέρα»
"Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να μας αφορά",απαντά ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" στο ερώτημα αν θεωρεί πως μια ήττα θα αποτελέσει αποδοκιμασία του Κώστα Καραμανλή και λόγο παραιτήσεώς του.Την επόμενη μέρα, προσθέτει,δεν είμαστε εμείς που θα την προσδιορίσουμε.Θα την προσδιορίσει ο ελληνικός λαός στις 4 Οκτωβρίου με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει στην κυβέρνηση.
ΠΑΣΟΚ
Χρυσοχοϊδης:«Ρευστό το εκλογικό σώμα»
Αρχής γενομένης από τον Μιχάλης Χρυσοχοΐδη,ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" τονίζει ότι οι φετινές εκλογές διεξάγονται σε ένα περιβάλλον "εξαιρετικά χαμηλών προσδοκιών για τα κόμματα και την πολιτική και το εκλογικό σώμα δεν είναι δεδομένο".
Σημειώνει δε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται απόλυτα το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και γι αυτό "θα επιχειρήσει σε όλη την προεκλογική περίοδο να πείσει τους πολίτες και να δημιουργήσει ένα ρεύμα σοβαρότητας,εξηγώντας εκτενώς ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία,καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και διατηρώντας ένα νηφάλιο πνεύμα".
Πάγκαλος:«Το ΚΚΕ είναι εχθρός της Δημοκρατίας»
Από την άλλη μεριά,ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" εμφανίζεται εριστικός ως προς το ΚΚΕ αφού δηλώνει ευθέως ότι είναι «εχθρός της Δημοκρατίας και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση σύμπλευσης μαζί του».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προβλέπει αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ γιατί "έχει διαμορφωθεί ρεύμα που δεν υπήρχε ούτε στις ευρωεκλογές και το ρεύμα αυτό θέλει ισχυρή κυβέρνηση και ως μόνη λύση προβάλει το ΠΑΣΟΚ".
Βενιζέλος:«Εφικτή η αυτοδυναμία»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος,σε συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής"τονίζει ότι η αυτοδυναμία είναι αριθμητικά και πολιτικά απολύτως εφικτή και προσθέτει ότι "την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις,αλλά μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα".
Ραγκούσης:« Συνεργασία ακόμα και με αυτοδυναμία»
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα"Real News"και στο ερώτημα για το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, απαντά λέγοντας ότι"τίποτα δεν θεωρούμε δεδομένο,τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο, όλα κατακτιούνται".
Ο Γιάννης Ραγκούσης προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία και τονίζει ότι"αλλά ακόμη και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας είναι για μας σημαντικό ζητούμενο η συνεργασία με όλες εκείνες τις προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες μπορεί να υπάρξει σύγκλιση".
ΣΥΡΙΖΑ
Κούβελης:«Ο Τσίπρας να ηγηθεί του ψηφοδελτίου»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης,σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και με αφορμή τα τεκταινόμενα στο χώρο της παράταξής του, τονίζει ότι θα πρέπει να τηρηθεί η ιδρυτική συμφωνία του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής στις εκλογές να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.
ΛΑΟΣ
Καρατζαφέρης:«Δεν με ενδιαφέρουν οι οικογενειακοί τάφοι»
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" εκτιμά ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα πετύχει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές.
Στο ερώτημα τι θα συμβεί τότε,ο κ.Καρατζαφέρης εκφράζει την πεποίθηση ότι"δεν θα φτάσουν σε κύκλο διερευνητικών συζητήσεων, γιατί οι δύο μεγάλοι θα βρουν γέφυρες συνεννόησης. Και στα εθνικά θέματα ομονοούν υπέρ των θέσεων της Αμερικής και στα οικονομικά ομονοούν υπέρ των Βρυξελλών και στις λοβιτούρες είναι μαζί.Επομένως δεν έχουν καμία διαφορά".
Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα θελήσει να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ στην περίπτωση που ανοίξει τέτοιο θέμα απαντά λέγοντας ότι"δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω οικογενειακό τάφο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: