Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

«Η κυβέρνηση απέτυχε»

Η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα υπουργεία,η χώρα είναι σε «οδυνηρή» κατάσταση και η διεθνής οικονομική κρίση τη βρήκε απροετοίμαστη,τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 74η ΔΕΘ.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στην οικονομία,ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν μπορεί να ρίχνει τις ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,διότι τα 6 χρόνια που είναι στην εξουσία δεν διόρθωσε όσα κληρονόμησε από την κυβέρνηση Σημίτη.
Ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 74ης ΔΕΘ,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν θα «στεγνώσουν» την αγορά.
Ο ίδιος τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί η αγορά,να κινηθεί το χρήμα και πρότεινε την απαλλαγή από τις εισφορές στο ΙΚΑ για όσες επιχειρήσεις εξάγουν το 100% των προϊόντων τους.
Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε «ύβρη» την αναφορά του πρωθυπουργού ότι ο ΛΑΟΣ επιδίδεται σε «ακραία ανευθυνολογία» και ότι με τα «άκρα» δεν συνεργάζεται.
Σημείωσε ότι ο ΛΑΟΣ δεν είναι «άκρο»,αλλά παρατήρησε πως καταλαβαίνει τον κ. Καραμανλή που μίλησε έτσι,επειδή,όπως είπε,ο πρωθυπουργός είναι «αγχωμένος».
Σχετικά με τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για υποχωρητικότητα, λέγοντας ότι η Τουρκία επέβαλε «συγκυριαρχία» στο Αιγαίο,με τα πολεμικά αεροσκάφη της να πετάνε όπου και όποτε θέλουν, ενώ τα Σκόπια «πήραν» το όνομα Μακεδονία.
Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό έθεσε το ερώτημα: «Ποιος του επέτρεψε να προδώσει το δάκρυ του θείου του;».
Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε την εκτίμηση ότι βρίσκεται μακριά από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.
Ο Γ.Καρατζαφέρης τάχθηκε υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων,για δε τον εαυτό του είπε ότι βρίσκεται στην ίδια απόσταση και από τον Κώστα Καραμανλή και από τον Γιώργο Παπανδρέου,αλλά παράλληλα έκανε την πρόβλεψη ότι μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συμπράξουν μεταξύ τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Επίσης ανακοίνωσε ότι στον ΛΑΟΣ προσχώρησε η πολιτευτής της ΝΔ στην Εύβοια Ουρανία Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι οι «μεταγραφές» περνούν από λεπτό κόσκινο. Για τον εαυτό του ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος σε έναν από τους τρείς νομούς της Θράκης για να ενισχύσει,όπως είπε,το φρόνημα των κατοίκων.
Ο Γ.Καρατζαφέρης εξέφρασε τη λύπη του γιατί στη νέα Βουλή δεν θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος,διότι,όπως είπε, χάνει "έναν πολύ καλό συμπαίκτη στο πολιτικό πινγκ πονγκ".
Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo Α.Ε.και της ΔΕΘ Α.Ε.και ξεναγήθηκε σε Περίπτερα της Διεθνούς Εκθεσης.
Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε,επίσης,τον Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Μέγαρο της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: