Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Σκάνδαλα, καταστροφές και αποτυχίες που βύθισαν τη ΝΔ

Η επικοινωνιακή «ασπίδα» Ρουσόπουλου στο Μαξίμου δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει,ήδη από τους πρώτους μήνες της «νέας διακυβέρνησης» Καραμανλή,την αποκάλυψη αλλεπάλληλων υποθέσεων στις οποίες υπήρχε άμεση ή έμμεση εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών,ενώ ούτε η αποχώρησή του βοήθησε.Παράλληλα, αρκετές φορές οι χειρισμοί της σε κρίσιμα θέματα αποδείχθηκαν τουλάχιστον ελλιπείς.
Παρακάτω με τη βοήθεια της ελληνικής blogόσφαιρας εντοπίσαμε και ενημερώσαμε την εντυπωσιακή λίστα των υποθέσεων αυτών,που περιλαμβάνουν από σκοτεινές υποθέσεις παρακολουθήσεων του πρωθυπουργού και απαγωγών,μέχρι εξαφανίσεις γαλόπουλων και άλλα φαιδρά...

Ιούλιος 2004 - Χρηματισμός για τα Καζίνο
Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του,ο υφυπουργός Τουρισμού Α.Λιάσκος αποπέμπει τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου,Ιω.Κεραμιδά και στέλνει στον εισαγγελέα καταγγελία επιχειρηματία του κλάδου του οργανωμένου τζόγου. Οπως ισχυρίστηκε,του ζητήθηκαν οικονομικά ανταλλάγματα για να προωθηθεί «υπόθεσή του».

Σεπτέμβριος 2004 - Μετεγγραφή υιού Σάββα Τσιτουρίδη
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υποβάλλει την παραίτησή του μετά την αποκάλυψη ότι ο γιος του,που είχε ζητήσει χωρίς επιτυχία μετεγγραφή,βρέθηκε τελικά στο Πάντειο για λόγους ασφαλείας ως τέκνο υπουργού,κάτι που φυσικά δεν προβλέπει καμία σχετική νομοθεσία.

Σεπτέμβριος 2004 - Πτώση Σινούκ
Το δυστύχημα με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνει στο θάνατο 17 άτομα, μεταξύ τους και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και τη συνοδεία του,κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Αγιον Όρος.Στην έρευνα που ακολουθεί επιδιώκεται να ενοχοποιηθούν στρατιωτικά στελέχη και να «καλυφθεί» η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ιανουάριος 2005 - Βασικός μέτοχος
Η κυβέρνηση επιτυγχάνει το παράδοξο,να βάλλεται από το σύνολο του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για την υπόθεση του βασικού μετόχου,είτε για όσα σχεδιάζει είτε για όσα αποφεύγει να νομοθετήσει.Μέχρι και οι βιομήχανοι τίθενται εναντίον και τελικά η υπόθεση εξελίσσεται σε φιάσκο.

Μάιος 2005 - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκτός ΑΣΕΠ
Νωρίς - νωρίς κάνουν ποδαρικό στα σκάνδαλα οι προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ,για 300 θέσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.Μάλιστα ο Α.Χούπης,στενός συνεργάτης του Προκόπη Παυλόπουλου,φέρεται εκτός της διαμόρφωσης των όρων των προσλήψεων αυτών να αμοίβεται μεταξύ άλλων ως εκπαιδευτικός,δημοσιογράφος στην ΕΤ3,διευθυντής γραφείου Τύπου στο υπουργείο,καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης,στέλεχος στο γραφείο Τύπου της ΓΓ Ισότητας κ.άλ.

Ιούνιος 2005 - Απαγωγές Πακιστανών
Ξεκινάει το κρεσέντο του Βύρωνα Πολύδωρα (επί υπουργίας Βουλγαράκη),που στις κατηγορίες για απαγωγές Πακιστανών που ζουν στη χώρα μας μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι... τις κάνουν οι ίδιοι!Η δικαστική έρευνα έστω και πολύ αργά και πολύ γενικόλογα καταλήγει ότι στις απαγωγές συμμετείχαν Ελληνες των κρατικών υπηρεσιών Ασφαλείας.

Ιούνιος 2005 - Αγροφυλακή εκτός ΑΣΕΠ
Ο Γ.Βουλγαράκης ηγείται της αναβίωσης της Αγροφυλακής και οι 9.500 προσλήψεις παρακάμπτουν τον ΑΣΕΠ,ρίχνοντας δεύτερο μεγάλο χαστούκι στις εξαγγελίες περί «νέας διακυβέρνησης.

Σεπτέμβριος 2005 - «Κουμπάροι»
Ο γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παν.Αδαμόπουλος,ο έμπορος σιτηρών Κ.Κωνσταντινίδης και ο εκτελωνιστής Παν.Αναγνωστόπουλος,όλοι στελέχη της ΝΔ, ενεπλάκησαν στην περίφημη υπόθεση των «κουμπάρων»,όπου επιδιώχθηκε να εισπραχθούν 2,5 εκατ.ευρώ για να μην επιβληθεί στη ΜΕΒΓΑΛ πρόστιμο 25 εκατ.ευρώ για την εμπλοκή της στο καρτέλ του γάλακτος.

Οκτώβριος 2005 - Αδάμ Ρεγκούζας
Ο υφυπουργός Οικονομικών παραιτείται μετά την παραδοχή του ότι χορήγησε κρατική διαφήμιση σε υπόδικο και πρώην φυλακισμένο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού καναλιού της συμπρωτεύουσας.Ακόμη και για το σημερινό χάλι των δημόσιων οικονομικών και κυρίως την παταγώδη αποτυχία είσπραξης εσόδων,η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί...

Οκτώβριος 2005 - Πέτρος Μαντούβαλος
Ο γαλάζιος βουλευτής της Α΄ Πειραιά εμπλέκεται-και στη συνέχεια του απαγγέλλεται σωρεία κατηγοριών-στο παραδικαστικό κύκλωμα.Η υπόθεση εκκρεμμεί στη δικαιοσύνη.

Ιανουάριος 2006 - Χρήστος Μαρκογιαννάκης
Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης πετάει στον κάλαθο των αχρήστων τις προσπάθειες Καραμανλή να εμφανιστεί ως υπέρμαχος της Δικαιοσύνης.Οι χαρακτηρισμοί «ανόητος» και «αγράμματος» που χρησιμοποιεί για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ.Λινό τον οδηγούν εκτός κυβέρνησης.

Φεβρουάριος 2006 - Υποκλοπές
Το σοβαρότερο από όλα τα σκάνδαλα,σε εθνικό επίπεδο,καθώς προκύπτει ότι παρακολουθούνται δεκάδες πολίτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι,με κορυφαίο τον ίδιο τον Κ.Καραμανλή.Η «περίεργη» αυτοκτονία στελέχους της Vodafone δεν κάνει κανέναν να ιδρώσει και τελικά κανένας,ιδιώτης ή εταιρεία,δεν υφίσταται καμία τιμωρία.

Μάιος 2006 - Εξαγορά «Γερμανός» από Cosmote
Η κρατική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ενώ διαθέτει δίκτυο λιανικής εξαγοράζει σε εντυπωσιακά υψηλό τίμημα την γνωστή αλυσίδα ειδών τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας.Η Δικαιοσύνη παρεμβαίνει και εντοπίζονται σαφείς ενδείξεις εμπλοκής κυβερνητικών στελεχών, μέχρις ότου ο Κ.Καραμανλής κλείνει βιαστικά τη Βουλή τον περασμένο Μάιο, απαλλάσσοντας στην πράξη οποιοδήποτε στέλεχός του.

Σεπτέμβριος 2006 - Ζαρντινιέρα
Το ανελέητο ξύλο στους διαδηλωτές της εκαιδευτικής κοινότητας είχε δείξει τι θα ακολουθούσε με την έλευση Πολύδωρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.Η αρπαγή και ο ξυλοδαρμός ενός νεαρού που δεν έκανε ούτε υποψία επιθετικής κίνησης από ομάδα ενστόλων και «κουκουλοφόρων» της ΕΛ.ΑΣ,ξεσηκώνει την κοινή γνώμη επειδή τυχαίνει να καταγραφεί με κάμερα.Η ΕΛ.ΑΣ.αποδίδει το γεγονός σε τυχαίο χτύπημα με...ζαρντινιέρα.

Μάρτιος 2007 - Ομόλογα
Με αφετηρία το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων και την επένδυση σε ομόλογο 280 εκατ.ευρώ με μεσάζοντες ελληνικές και ξένες χρηματιστηριακές, αποκαλύπτουν τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για να επενδύσουν τα Ταμεία σε υψηλού ρίσκου τοποθετήσεις.Αντίστοιχες περιπτώσεις εντοπίζονται άμεσα στο ΤΣΠΕΑΘ των δημοσιογράφων και το ΤΕΑΥΦΕ των φαρμακευτικών,με δύο εκδόσεις των 130 εκατ.ευρώ εκάστη.Η «αγαπημένη» του υπουργείου Οικονομίας JP Morgan παραδέχεται έμπρακτα ότι υπήρξε χειραγώγηση με την απόφασή της να ακυρώσει την έκδοση.

Απρίλιος 2007 - Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου
Δεύτερη παραίτηση για τον Σάββα Τσιτουρίδη,αυτή τη φορά από την θέση του υπουργού Απασχόλησης,αφού αποκαλύπτεται ότι η εισαγγελία ερευνά τις χρηματιστηριακές πράξεις του στενού συνεργάτη του Ευγ.Παπαδόπουλου,επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Ιούνιος 2007 - Πυρκαγιά Πάρνηθας
Η πρώτη προειδοποίηση για τη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και ειδικά της Πολιτικής Προστασίας μετά την αποπομπή Φούρλα, έρχεται με την απώλεια τεράστιου μέρους του κύριου «πνεύμονα» του λεκανοπεδίου.Η τραγική καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της απειλής αφήνει το μισό λεκανοπέδιο σκεπασμένο με στάχτες.

Αύγουστος 2007 - Πυρκαγιές Πελοποννήσου,Ευβοίας
Οι δεκάδες νεκροί και τα αμέτρητα καμμένα χωριά μαζί με την καταστροφή τεράστιων δασικών και αγροτικών εκτάσεων δεν αφήνουν περιθώριο για αστεία,όπως ο «στρατηγός άνεμος» του Β.Πολύδωρα και οι «ασύμμετρες απειλές» του Κ.Καραμανλή.

Οκτώβριος 2007 - Εξοχικό με...ελαττώματα
Μόλις δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές και έναν μήνα μετά τις εκλογές,αποκαλύπτεται πρόβλημα με την άδεια ανέγερσης εξοχικού του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά στο Θυμάρι Αναβύσσου.

Δεκέμβριος 2007 - Tο φιλόξενο αναψυκτήριο
Ο διάδοχος του παραιτηθέντος Σάββα Τσιτουρίδη στο υπουργείο Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας...παραιτείται.Αφετηρία,η υπόθεση του «αναψυκτηρίου»,δηλαδή του αυθαίρετου σπιτιού του σε μη οικιστική περιοχή στο Κορωπί.Ουσία,η «φιλοξενία» Ινδών που εργάζονταν εντός του χώρου,χωρίς ασφάλιση.

Δεκέμβριος 2007 - Ζαχόπουλος
Ο καθηγητής που στήριξε την πορεία της συζύγου του Κ.Καραμανλή στην εκπαίδευση και τη δράση της στις ΜΚΟ,βρέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού ως γενικός γραμματέας,με τις φήμες να λένε ότι από την αρχή ήταν ουσιαστικά ο...υπουργός!Η αποκάλυψη ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με συμβασιούχο που τον εκβίασε προκειμένου να μονιμοποιηθεί,τον οδήγησε σε παραίτηση και σε απόπειρα αυτοκτονίας,προσθέτοντας και το ροζ χρώμα στην σειρά των σκανδάλων της «νέας διακυβέρνησης».

Απρίλιος 2008 - Νοθευμένο ηλιέλαιο
Η αποτυχία των ελληνικών ελεγκτικών μηχανισμών να σταματήσουν έγκαιρα την εισαγωγή ηλιελαίου ουκρανικής προέλευσης που είχε «επιμολυνθεί» με ορυκτέλαια, προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις στους καταναλωτές και μία μίνι υστερία στην αγορά.

Μάιος 2008 - Νοθευμένη αναθεώρηση
Στην ψηφοφορία της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος οι γαλάζιοι βουλευτές μετατρέπουν την διαδικασία της ψηφοφορίας σε...διαδικασία ανάδειξης 15μελούς.Ο επικεφαλής της Κ.Ο.της ΝΔ Γ.Τραγάκης,η αναπληρώτριά του Φεβρ.Πατριανάκου και οι ψηφολέκτες Κ.Αγοραστός και Γ.Μπούγας ανταλλάσσουν χαρτιά και ψηφοδέλτια,ελέγχοντας ποιοι είναι «εντός γραμμής» και ποια ψηφοδέλτια «άλλαξαν».

Ιούνιος 2008 - Siemens δωρεάν
Εμπλοκή του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Siemens μετά την αποκάλυψη ότι για τηλεπικοινωνιακό και άλλο εξοπλισμό που πήρε από την εταιρεία, εξόφλησε μόλις ξανάνοιξε η υπόθεση των μιζών.

Ιούλιος 2008 - Siemens travel
Ο Μιχ.Λιάπης,εξάδερφος του Κ.Καραμανλή,αποκαλύπτεται ότι ως υπουργός Μεταφορών στην προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποίησε τις «υπηρεσίες» του Μιχ.Χριστοφοράκου της Siemens για να ταξιδέψει στην Γερμανία για ποδοσφαιρικό αγώνα.Μαζί τους και μέτοχος εταιρείας που διεκδικούσε την Ολυμπιακή, για την ιδιωτικοποίηση της οποίας ήταν αρμόδιος.Ο κ.Λιάπης διατηρήθηκε στη θέση του μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2009,οπότε και σχεδόν...εξαφανίστηκε.

Ιούλιος 2008 - Αποπομπή Ζορμπά
Τις ίδιες ημέρες η Ανεξάρτητη Αρχή που ερευνούσε την υπόθεση της Siemens αντικαθίσταται από Επιτροπή και καρατομείται ο Γ.Ζορμπάς τον οποίο ο Κ.Καραμανλής επανειλλημένα χρησιμοποίησε όσο ερευνούσε τις κυβερνήσεις Σημίτη.Ο ίδιος έριξε τα βέλη του τόσο κατά του Γ.Αλογοσκούφη όσο και κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά.

Αύγουστος 2008 - Αγονη γραμμή
Η υπόθεση με τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φ.Μανούση (ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη) για μίζες στον υπουργό Αιγαίου Αρ.Παυλίδη μέσω του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Παν.Ζαχαρίου,παίρνει άλλη διάσταση από το γεγονός ότι ήταν γνωστή στο Μαξίμου από το 2006.Το σίριαλ με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

Σεπτέμβριος 2008 - Βατοπέδι
Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις Καραμανλή στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης,ξεσπά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου,με την εμπλοκή τόσο του Θ.Ρουσόπουλου,όσο και πλειάδας άλλων γαλάζιων στελεχών και μελών των οικογένειών τους,με προεξάρχοντα το Γ.Βουλγαράκη,τη σύζυγό του και την οικογένειά της (δικηγόροι / συμβολαιογράφοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: