Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Έκτακτη σύνοδος των Υπουργών Υγείας της ΕΕ για τη νέα γρίπη

Στις 12 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύνοδος των Υπουργών Υγείας των 27 χωρών της ΕΕ,προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις για τη νέα γρίπη,σύμφωνα με ανακοίνωση,που εξέδωσε η υπουργός Υγείας της Σουηδίας την Τετάρτη (02/09).
Η Σουηδία,η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο,επιθυμεί κατά τη σύνοδο να εξετασθούν θέματα, όπως ο εμβολιασμός,η πραγματοποίηση κοινών παραγγελιών εμβολίων για τις λιγότερο εξοπλισμένες ευρωπαϊκές χώρες και η διεθνής συνεργασία στο θέμα της αντιμετώπισης της νέας γρίπης.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι καλά προετοιμασμένες»,ανέφερε η υπουργός Υγείας της Σουηδίας,Μαρία Λάρσον,η οποία υπογράμμισε πως καμία χώρα της ΕΕ δε θα αποφύγει να πληγεί από τις συνέπειες της γρίπης Α.
Η Ευρωπαία Επίτροπος που είναι αρμόδια για την Υγεία,Ανδρούλα Βασιλείου,θα παρουσιάσει εξάλλου στα μέσα Σεπτεμβρίου ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωση για τις κοινές δράσεις που θα αναληφθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Το κείμενο αυτό θα εξυπηρετήσει ως βάση για τις συνομιλίες στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ.
«Η νόσος πλήττει σήμερα το 1% του πληθυσμού της ΕΕ.Το φθινόπωρο αυτό,η αναλογία αυτή μπορεί να φτάσει έως και το 30%»,αν ο ιός δεν γίνει πιο λοιμογόνος,δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες η Σουζάνα Τζάκαμπ,διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Νόσων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: