Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Ομιλία Καραμανλή με βάση την οικονομία

Η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις παραγωγικές ομάδες της χώρας η οποία ξεκινά σε λίγη ώρα.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ.Καραμανλής θα αναφερθεί στην διεθνή οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει στον κόσμο αλλά και την Ελλάδα,τονίζοντας πως ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα χρόνια και αν δεν δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά,οι κίνδυνοι θα είναι μεγάλοι».
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για εθνικό συμφέρον ως προς την απόφαση του για κήρυξη πρόωρων εκλογών ενώ θα κάνει απολογισμό του κυβερνητικού έργου και θα παρουσιάσει στοιχεία από το Σχέδιο Εξόδου της χώρας από την κρίση.
Οι άξονες του Σχεδίου θα είναι:
1. Ο αυστηρός έλεγχος των δημόσιων δαπανών και η αύξηση της αποτελεσματικότητάς τους με την εφαρμογή άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων.
2. Ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής.
3. Οι διαρθρωτικές αλλαγές για τη δημιουργία νέων δομών,ικανών να διασφαλίζουν βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρό κοινωνικό κράτος.
Ιδίως,μάλιστα,σ'ό,τι αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας,τις εργασιακές σχέσεις,το Ασφαλιστικό Σύστημα,το Εθνικό Σύστημα Υγείας,τη Δημόσια Διοίκηση, τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και την Παιδεία.
Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός θα δώσει την «πραγματική διάσταση του εθνικού συμφέροντος κάτω από τη σημερινή δυσμενή διεθνή συγκυρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: