Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ανεργία:Ο μεγάλος "βραχνάς" της Ευρώπης

Η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαπίστωση αυτή έρχεται από το στόμα του κοινοτικού επιτρόπου για τα Οικονομικά,Χοακίμ Αλμούνια, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του Ecofin εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την πορεία στο μέτωπο της ευρωπαϊκής ανεργίας.
«Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος για τους επόμενους μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλμούνια.
«Ακόμη κι αν η οικονομία δείξει καλύτερα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, τα προηγούμενα αρνητικά αποτελέσματα θα συνεχίζουν να επηρεάζουν τους επόμενους μήνες» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «αν συντονίσουμε τις δράσεις μας, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε όρους ανεργίας και θα μειώσουμε τις κοινωνικές επιπτώσεις».
Ο Χοακίμ Αλμούνια αναφέρθηκε στο θέμα των bonus των τραπεζών,λέγοντας ότι οι οργανισμοί πρέπει να «ακολουθήσουν τις συστάσεις μας από τον Απρίλιο».
Πιο γλαφυρός ήταν ο υπουργός Οικονομίας της προεδρεύουσας στην Ευρώπη Σουηδίας, Αντρες Μποργκ,λέγοντας ότι «οι τράπεζες κάνουν πάρτι σαν να είναι 1999,ενώ έχουμε 2009».«Η κουλτούρα των bonus πρέπει να βρει ένα τέλος, και αυτό πρέπει να γίνει στο Πίτσμπουργκ» είπε ο Α.Μποργκ,υποστηρίζοντας την πρόταση που έχουν κάνει Γαλλία και Γερμανία για αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζικών οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: