Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εξόρμηση και εκλογική ετοιμότητα

Με την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο στις 3 Σεπτέμβρη,ανήμερα της συμπλήρωσης 35 ετών από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ,το κόμμα ξεκινά πολιτική εξόρμηση σε ολόκληρη τη χώρα.
Αμέσως μετά,από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και για τις επόμενες εβδομάδες,θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική εξόρμηση (ομιλίες και άλλες δράσεις),με τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών του Κινήματος.
Σε εγκύκλιό του προς τις οργανώσεις του Κινήματος,ο γραμματέας Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προετοιμάζει τη νέα αρχή για τη χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών και να ασκεί αντιπολίτευση με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, παραμένοντας σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας,είτε οι εκλογές διενεργηθούν άμεσα, είτε το αργότερο στην αρχή της νέας χρονιάς».
«Με αποφασιστικότητα,επίγνωση της ευθύνης μας απέναντι στο λαό,ενωμένοι στην πρόκληση να αλλάξουμε πορεία στη χώρα, ξεκινάμε με την κεντρική εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη και την πολιτική μας εξόρμηση την πορεία προς τις εθνικές εκλογές», επισημαίνει ο κ.Ραγκούσης.
Αναφορικά με τις επικείμενες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται μοιρασμένα στις εκτιμήσεις τους.Κοινός τόπος είναι πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά,καθώς κορυφαία στελέχη προβλέπουν ανασχηματισμό μετά την εξασφάλιση διετούς παράτασης στην προθεσμία από την Κομισιόν για μείωση του ελλείμματος,ενώ υπάρχουν στελέχη που εκφράζουν την άποψη πως τα περιθώρια για την κυβέρνηση έχουν στενέψει δραματικά και αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές.
Εξάλλου,στο επιτελείο της Ιπποκράτους συνεχίζουν πυρετωδώς να σχεδιάζουν την εμφάνιση Παπανδρέου στη ΔΕΘ.Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί πολιτικά στο έπακρο η παρουσία του προέδρου του Κινήματος,ο οποίος θα παρουσιάσει εκεί το συνολικό κυβερνητικό του πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: