Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Καρατζαφέρης:"Δεν με τρομάζει μια πιθανή πόλωση της ΝΔ"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ Κανάλι 1 του Πειραιά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι δεν το φοβίζει μια πιθανή πόλωση της ΝΔ καθώς "η ΝΔ πάσχει από μια έντονη σηψαιμία και ο κόσμος θα πάει σε αυτόν που τον γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα.Σε μας ο κόσμος πιστώνει δυναμική".
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή λέγοντας ότι"εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν είναι σε θέση να καταλάβει.Τα προβλήματα τον έχουν γείρει.Είναι παραιτημένος,είναι μπαϊλντισμένος.Θέλει να φύγει,να ξεφύγει απ´ το πρόβλημα".Ερωτηθείς ο κ.Καρατζαφέρης για το αν πραγματοποιεί συζητήσεις με στελέχη της ΝΔ τόνισε ότι δεν έχει "καμία όρεξη να μεταφέρουμε τους ιούς της ΝΔ στο ΛΑ.Ο.Σ. και για αυτό τον λόγο θα περάσουνε πολλοί λίγοι άνθρωποι" ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με πρώην υπουργό το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως "μπορεί σε λίγο καιρό να δείτε και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ στο ΛΑΟΣ".
Σχολιάζοντας την παραίτηση του βουλευτή Γιάννη Μανώλη είπε πως "είναι σε ένα ρόλο Ιφιγένειας,αλλά αυτό που δεν έχει καταλάβει ο πανέξυπνος κ.Μανώλης είναι ότι στην ΝΔ δεν υπάρχει Αγαμέμνων".
Επιπλέον αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο παραιτηθείς βουλευτής μέσω της ανακοίνωσής τους για την κ.Μπακογιάννη και τον κ.Σουφλιά δήλωσε ότι "το λένε τόσοι πολλοί (ότι η κ.Μπακογιάννη σπρώχνει τον Πρωθυπουργό στην ήττα, γιατί διεκδικεί την καρέκλα) που ακόμα μια δική μου ομολογία,δεν θα προσέθετε τίποτα" ενώ για τον κ. Σουφλιά υποστήριξε ότι "κουβαλάει μέσα του την ήττα του ´97 και αυτό γεννάει συναισθήματα,τώρα ζει τη δική του μέρα".
Τέλος,σχετικά με το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,ο κ.Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη πως η υποψηφιότητα Καραμανλή "είναι η πιθανότερη καθώς θα τον προτείνει η κυβέρνηση Παπανδρέου – Μπακογιάννη.Θα κάνουν συγκυβέρνηση αυτοί οι δύο γιατί το επιθυμεί ο Αμερικάνος,για να τακτοποιήσει τα του Αιγαίου και των Σκοπίων,το επιθυμούν διακαώς οι Βρυξέλλες,για να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας που δεν μπορεί μονομερώς να το εφαρμόσει κανείς από τους δύο και έτσι πολύ βολικά έρχεται και στα τρία τζάκια.Μπορεί να διαψευστώ,αλλά εκεί μάλλον οδηγούνται τα πράγματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: