Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Αισιοδοξία για την επιτυχία της 74ης ΔΕΘ

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζεται για την επιτυχία της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης,εξ αιτίας των διαρροών εκθετών και εσόδων.
Η οικονομική κρίση, που ούτως ή άλλως έχει πλήξει τον παγκόσμιο οικονομικό ιστό, προκαλεί απώλειες και στη φετινή ΔΕΘ,η οποία παρουσιάζει μείωση σε συμμετοχές λίγο κάτω από το 10%.
Στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν 915 εκθέτες από 35 χώρες, έναντι 975 πέρυσι.Το 85% των εκθετών είναι ιδιώτες,ενώ με επίσημη κρατική συμμετοχή συμμετέχουν 15 χώρες:Ινδία, Αίγυπτος,Πακιστάν,Ιταλία,Γαλλία,Ουγγαρία,Κουβέιτ,Τουρκία,Κύπρος,Λιβύη, Βραζιλία,Σερβία,Βοσνία-Ερζεγοβίνη,Ινδονησία και Συρία.
Τιμώμενη χώρα στην 74η ΔΕΘ είναι η Ινδία, ενώ από φέτος εγκαινιάζονται οι θεσμοί του τιμώμενου νομού (Χίου) και της τιμώμενης πόλης (Λάρισα),που επιφυλάσσουν στους επισκέπτες της ΔΕΘ σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Φέτος,η ΔΕΘ θα πραγματοποιήσει-μεταξύ άλλων-στη Θεσσαλονίκη μια πολύχρωμη παρέλαση τεχνητών ελεφάντων (μεταξύ των οποίων και ο μεγαλύτερος του κόσμου, ύψους 12 μέτρων),13 θεματικά αφιερώματα, δύο συνέδρια με ομιλητές διεθνούς ακτινοβολίας (όπως ο αντιπρόεδρος του ομίλου Trump),συναυλίες,πρωτότυπους διαγωνισμούς και σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Τα δύο Σαββατοκύριακα η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ,και τις καθημερινές θα ανοίγει στις 5 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: