Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Παπανδρέου: “Στις 4 Οκτωβρίου θα ανατείλει και πάλι ο ήλιος της ελπίδας”

Καθαρά προεκλογική μορφή έλαβε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο κατά την εκδήλωση εορτασμού των 35 γενεθλίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,καθώς σαν δώρο ήρθε η αναγγελία των πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας το «μήνυμα αφύπνισης», καθώς έφτασε η ώρα της προσφυγής στις κάλπες.«Όποτε κάναμε λάθη τα αναγνωρίσαμε,τα διορθώσαμε.Σε αυτές τις εκλογές δε συγκρούονται δύο κόμματα,αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για την Ελλάδα»,τόνισε.
«Εμείς εκπροσωπούμε την πρόοδο,μία πορεία δημιουργίας για τη χώρα με σεβασμό στον πολίτη,σεβασμό στα δικαιώματά του.Πιστεύουμε βαθιά ότι ο πλούτος που δημιουργείται οφείλει να κατανέμεται σε όλους.Είναι ευκαιρία για προσφορά στον τόπο,προσφορά σε όλους» ανέφερε.
«Εκείνοι θεωρούν ότι η νίκη στις εκλογές τους δίνει δικαιώματα,ενώ εμείς γνωρίζουμε ότι μας γεμίζει ευθύνες και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν έχει θέση στη δική μου κυβέρνηση.Εκείνοι ακόμη και σήμερα φυγομαχούν από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν»,υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας για μία ακόμη χρονιά χαρακτηριστική ήταν η φράση του Γιώργου Παπανδρέου που ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προωθούν την πολιτική της πράσινης ανάπτυξης.«Έχουμε όραμα για την πατρίδα,όραμα επιβεβλημένο,αυτονόητο,γιατί μαζί μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά,στην πράσινη ανάπτυξη.Δεν μπορεί ότι δε γίνεται τσιμέντο να γίνεται στάχτη.Τέλος σε αυτή την αντίληψη»,υπογράμμισε.
«Μπορούμε να εγγυηθούμε χιλιάδες νέες δουλειές.Μπορούμε μαζί να χτίσουμε ένα νέο φορολογικό σύστημα.Μπορούμε να πάμε σε μια νέα αναδιανομή.Για εμάς είναι αυτονόητο τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου να αξιοποιηθούν σωστά.Είναι για εμάς επιβεβλημένο ότι ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να πάει χαμένο.Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην οικονομική αναδόμηση του κράτους για να λειτουργεί υπέρ των πολιτών.Τέλος στη διαφθορά και στη συγκάλυψη,να πάμε σε ένα κράτος δικαίου»,τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η συρροή του κόσμου που ήταν εντυπωσιακή σχολιάστηκε και από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως σημάδι συσπείρωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. «Η σημερινή εκδήλωση φανερώνει ότι είμαστε όλοι ενωμένοι.Εμείς αυτά πρεσβεύουμε και γνωρίζουμε ότι θα τα πετύχουμε.Πριν από 35 χρόνια μία μικρή ομάδα ανθρώπων έμελλε να αλλάξει τον ρου της πολιτικής ιστορίας.Έδωσαν μία υπόσχεση ότι θα πορευτούν το δύσκολο δρόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Η επιτυχία του εγώ θα έρθει μέσα από την επιτυχία του εμείς",δήλωσε χαρακτηριστικά σε μία προσπάθεια συσπείρωσης όλου του κόσμου του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτή απόψε εδώ 3 Σεπτέμβρη είναι η υπόσχεση που θα τηρήσουμε γιατί πάμε για νίκη στις 4 Οκτώβρη.Μια νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι νίκη όλων των Ελλήνων.Μαζί μπορούμε. Ελάτε μαζί να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου.Καλό μας αγώνα»,έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: