Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Δικάζεται πατέρας που χαστούκισε 2.800 φορές τα παιδιά του

Δια της δικαστικής οδού θα τιμωρηθεί ένας άνδρας στη Γερμανία που κατηγορείται ότι χαστούκισε τα παιδιά του περί τις 2.800 φορές σε διάστημα 2 ετών.
Με την κατηγορία της πρόκλησης εσκεμμένων σωματικών βλαβών προσήχθη σε δίκη την Τετάρτη (2/9) στη Γερμανία ο άνδρας που κακοποίησε τα παιδιά του,χωρίς να δοθούν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.
Ο 47χρονος,όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς στο δικαστήριο στο Πίτσμπουργκ ανέφεραν ότι τιμώρησε τα παιδιά του,ηλικίας από ενός έως δέκα ετών για “επιπόλαια”,όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,λάθη,χτυπώντας τα με την παλάμη του χεριού του,ενώ ορισμένες φορές χρησιμοποίησε και βέργα.
Το ευκαιριακό,όπως αποκαλείται,χαστούκισμα αποτελεί συχνό φαινόμενο στη Γερμανία και παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται,οι διώξεις στη Γερμανία σπανίζουν.
Η Σουηδία πιστεύεται ότι αποτελεί την πρώτη χώρα που ποινικοποίησε το χαστούκισμα το 1979.Το χαστούκισμα των παιδιών αποτελεί σοβαρό θέμα συζήτησης ανά τον κόσμο,με τους Νεοζηλανδούς να ψηφίζουν σε δημοψήφισμα του περασμένου μήνα με ποσοστό της τάξεως του 90% ότι τίθενται υπέρ της νομιμοποίησης του “λογικού” χαστουκίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: