Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Στα υψηλότερα ποσοστά της 10ετίας η ανεργία στην Ευρωζώνη

Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε στο 9,5% τον Ιούλιο,έναντι 9,4% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας ρεκόρ από τον Ιούνιο του 1999,σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη (01/09) η Eurostat.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Οικονομολόγων,η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες,αγγίζοντας ακόμα και το 11,5% στις αρχές του 2011.
Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης έχει η Ισπανία, όπου το ποσοστό της ανεργίας εκτινάχτηκε στο 18,5%,ενώ στη δεύτερη στην κατάταξη χώρα,την Ιρλανδία,το ποσοστό άγγιξε το 12,5%.
Στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας,ο αριθμός των ανέργων τον Αύγουστο,υποχώρησε σημαντικά, εν μέρει εξαιτίας του μέτρου για την επιδότηση της μερικής απασχόλησης.
Το ποσοστό ανεργίας,σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση,αυξήθηκε στο 8,3% (3,472 εκατ. άτομα) από 8,2%,ενώ έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα,οι άνεργοι έχουν αυξηθεί κατά 276.000 άτομα.
Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη συρρικνώθηκε λιγότερο του αναμενόμενου τον Αύγουστο,σύμφωνα με έρευνα του Markit.
Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) για την μεταποιητικό κλάδο ανήλθε στις 48,2 μονάδες, από 46,3 μονάδες τον Ιούλιο,ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των Oικονομολόγων.
Η έρευνα δείχνει ότι ο μεταποιητικός κλάδος στο σύνολό του στην Ευρωζώνη τείνει να σταθεροποιηθεί μετά τη συρρίκνωση των τελευταίων 15 μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: