Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Η Siemens "αγγίζει" την οικογένεια Καραμανλή

Όχι μόνο έχει καταρριφθεί το επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι το σκάνδαλο Siemens δεν αφορά το κυβερνών κόμμα,αλλά πλέον εμπλέκεται και η οικογένεια του πρωθυπουργού.Στο κύριο θέμα της,η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" αποκαλύπτει ότι στην οικονομική επιτροπή,η οποία παραλάμβανε τις οικονομικές ενισχύσεις προς την ΝΔ και στην οποία ήταν ταμίας ο Γιάννης βαρθολομαίος,ήταν επικεφαλής ο θείος του πρωθυπουργού,Αχιλλέας Καραμανλής. Στη θέση αυτήν τον διόρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός το 2003 και φαίνεται να τη διατηρεί μέχρι σήμερα,ενώ,σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας,ο ρόλος του βουλευτή δεν είναι καθόλου τυπικός.Πολλοί θεωρούν ότι η Δικαιοσύνη πρέπει άμεσα να καλέσει όσους συμμετείχαν με το Βαρθολομαίο στην οιοκονομική επιτροπή.
"Με τον Αχιλλέα είχε ταμείο ο Βαρθολομαίος"
"Και αν τα όσα προέκυψαν από το Μόναχο προκαλούν ερωτήματα και απορίες,η αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος» έρχεται να καταδείξει πώς λειτουργούσε ο «γαλάζιος» μηχανισμός.Από τα στουχεία του ρεπορτάζ προκύπτει ότι προϊστάμενος του Γ.Βαρθολομαίου στην επιτροπή που παραλάμβανε τα χρήματα απ' όσους ενίσχυαν το κόμμα της Ν.Δ.ήταν ο θείος του πρωθυπουργού κ.Αχιλλέας Καραμανλής.Από σήμερα αρχίζουν να καταρρίπτονται τα επιχειρήματα που προέβαλλαν επί μήνες οι επιτελείς της Ρηγίλλης,οι οποίοι έστελναν τον «λογαριασμό Χριστοφοράκου» εξ ολοκλήρου στον Βαρθολομαίο.Οπως αποδεικνύεται από τα στουχεία που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ»,ο «επόπτης του ταμείου» της Ν.Δ.ήταν ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής.Προφανώς,ο πρόεδρος του κόμματος έκρινε σκόπιμο να τοποθετήσει στη συγκεκριμένη (νευραλγική) θέση ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Και επειδή στη Ρηγίλλης γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αλήθεια, αποφεύγουν να δεσμευτούν για πρόσωπα.Ακόμη και στην περίπτωση Βαρθολομαίου επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη θέση τους:«Δεν ξέρουμε τι έκανε ο Βαρθολομαίος»,λένε στελέχη τηδ Ν.Δ.,επιδιώκοντας να ξεχάσουν το γεγονός ότι ο δολοφονηθείς πρώην διοικητής του ΙΚΑ υπήρξε ο πλέον διαχρονικός ταμίας της Ρηγίλλης.Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν προσπαθήσουν να αποποιηθούν τον (νεκρό) Βαρθολομαίο,η Ιστορία δεν τους το επιτρέπει.Οπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ»,με απόφαση του σημερινού πρωθυπουργού στίς 23/9/2003 είχε συσταθεί μια Οικονομική Επιτροπή,η οποία διαχειριζόταν τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία της Ρηγίλλης.Πρόεδρος της επιτροπής είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ.ο θείος του,βουλευτής Σερρών κ.Αχιλλέας Καραμανλής.Αυτός είχε θεσμικά τον πρώτο λόγο...
Η Οικονομική Επιτροπή της Ν.Δ.συστάθηκε το 2003 υπό τον κ.Αχιλλέα Καραμανλή και όπως αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» καλά ενημερωμένες πηγές,μέχρι και σήμερα δεν έχει καταργηθεί. Αλλωστε μια κομματική επιτροπή καταργείται με τη σύσταση της καινούριας.Κάτι τέτοιο, όμως,δεν έχει γίνει...
Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα,η παρουσία του κ.Αχιλλέα Καραμανλή μόνον τυπική δεν υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια.Μάλιστα το διάστημα που επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση είχε ισχυρή επιρροή στο σύστημα του ανιψιού.Κατά το διάστημα της θητείας του,ο κ.Καραμανλής συμμετείχε και είχε τον πρώτο λόγο στίς συσκέψεις που αφορούσαν τα οικονομικά τηδ ΝΔ.
Το γεγονός ότι στο επίμαχο διάστημα που αναφέρεται ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ο Γιάννης Βαρθολομαίος είχε ως προϊστάμενο τον κ.Αχιλλέα Καραμανλή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα,δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πρέπει άμεσα η Δικαιοσύνη να καλέσει όλους όσοι συμμετείχαν μαζί με τον Γιάννη Βαρθολομαίο στην Οικονομική Επιτροπή της Ν.Δ.για να καταθέσουν.Και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα."

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΩΝ ΓΗ είπε...

Φίλε μου μια παροιμία λέει θέλει η π...... να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει!!! Έτσι ακριβώς και εσύ, δεν άκουσες τίποτα για τον Κώστα Γείτονα, για τον Τσουκάτο ή σου είναι άγνωστα αυτά τα ονόματα! Πρωτοκλασσάτα ονόματα του ΠΑΣΟΚ είναι φίλε μου!!!