
«Πεντακόσιες θερμίδες περιμένει κανείς να τις περιέχει ένα βραδινό γεύμα και όχι ένα ρόφημα»,εξηγεί η δρ Ρέιτσελ Τόμσον,υπεύθυνη επιστημονικού προγράμματος στο WCRF. Όπως διευκρινίζει,το να πίνει κάποιος ένα τέτοιου είδους ρόφημα,σίγουρα δεν πρόκειται να κάνει κακό στον εαυτό του. Εάν όμως το καταναλώνει τακτικά,τότε αυξάνει τις πιθανότητες να γίνει υπέρβαρος,γεγονός το οποίο με τη σειρά του αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσει καρκίνο καθώς και άλλες ασθένειες όπως καρδιοπάθειες και διαβήτη.Με τη δρ Ρέιτσελ Τόμσον συμφωνεί και ο γενικός διευθυντής των Starbucks.«Πού και πού μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ένα πλούσιο σε θερμίδες παγωμένο ρόφημα.Είναι προφανές όμως ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται με μέτρο», επισημαίνει και τονίζει ότι η τελική επιλογή ανήκει πάντα στον καταναλωτή.
Το νερό,λένε οι ειδικοί,είναι πάντα το καλύτερο ποτό.Επειδή όμως ελάχιστοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αρκεστούν σε αυτό, συμβουλεύουν τα εξής:«Αν θέλετε να πιείτε έναν παγωμένο καφέ,προτιμήστε τη λάιτ εκδοχή,με αποβουτυρωμένο ή ημιαποβουτυρωμένο γάλα. Αποφύγετε επίσης όσους περιέχουν κρέμα γάλακτος,σαντιγί ή σιρόπι».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου