Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Σε πύρινο κλοιό

Σπίτια καίγονται στον οικισμό Αγίας Παρασκευής του Αγίου Στεφάνου.Οι φλόγες είναι κοντά στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες δασικά στρέμματα,σπίτια,καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια στην βορειοανατολική Αττική.
Κοντά στην κεντρική πλατεία της Πεντέλης έχουν φτάσει οι φλόγες και απειλείται η Μονή Πεντέλης.Το μέτωπο κατευθύνεται προς το Λείριο και το Βουτζά.
Το μέτωπο απο τον Άγιο Στέφανο κινείται δυτικά προς την εθνική Αθηνών - Λαμίας.
Σπίτια κάηκαν στον οικισμό Αγίας Παρασκευής του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες έφτασαν στο νοσοκομείο και το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης.Οι νοσηλευόμενοι στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης μεταφέρθηκαν,λόγω καπνών,στο 401.
Στις φλόγες παραδόθηκαν Άνοιξη,Ανθούσα,Παλλήνη,Ντράφι,Άνω και Κάτω Σούλι,Σταμάτα, Διόνυσος και Ροδόπολη.Έκκληση για νερό,από τους τοπικούς φορείς.Σε κίνδυνο και ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα.
Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί 80 υποσταθμοί της ΔΕΗ και οι αρμόδιοι επιβεβαιώνουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του λεκανοπεδίου.
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί η γραμμή του ΟΣΕ από Κιούρκα έως και τον Άγιο Στέφανο.
Ισχυροποιείται το μέτωπο στα Λεύκτρα Βοιωτίας,που έχει φτάσει στην παραλία Λιβαδόστρας,το Καλαμάκι και τον Άγιο Βασίλειο.Στον οικισμό Μπούρο έφτασε η φωτιά στην Κάρυστο.
Μαίνεται η φωτιά στο Ελαιοχώρι Πάτρας,σε Αχερούνες και Ασπούς Σκύρου και στο δήμο Ελατίων Ζακύνθου.
Υπό μερικό έλεγχο στα Καλύβια Θορικού και στη Δροσιά.
Δηλώσεις Παυλόπουλου – Μαρκογιαννάκη
Η κατάσταση που εξελίσσεται είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της περιοχής,δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Πρόσθεσε ότι στην όλη προσπάθεια ο κρατικός μηχανισμός είναι ενιαίος.
Ανέφερε επίσης ότι η τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για να προστατέψει την περιουσία αλλά και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: