Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Οι φωτιές στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις στην Κάρυστο.Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης,ενώ εκκενώθηκαν το Μετόχι και ο Πλατανυστός.Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου,επικρατούν ισχυροί άνεμοι και δεν επιχειρούν εναέρια μέσα.
Στη Σκύρο είναι σε εξέλιξη δύο δασικές φωτιές,η πρώτη στη θέση Αχερούνες,όπου αντιμετωπίζεται με επίγεια μέσα,και η δεύτερη στη θέση Ασκοί, όπου επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με δύο οχήματα CL που παραχώρησε ο Στρατός.Και στη Σκύρο η καταστροφή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η φωτιά εκτός ελέγχου.
Σε εξέλιξη από χθες η πυρκαγιά στη Βοιωτία,στη θέση Λιβαδώστρα.Η προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται με μεγάλη δυσκολία,λόγω των ισχυρών ανέμων,και με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου.Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση,βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή Άγιος Βασίλειος,ενώ η φωτιά έχει ήδη φθάσει στους πρόποδες του Όρους Κιθαιρώνα.
Στη Ζάκυνθο,σε εξέλιξη οι φωτιές στις Μαριές και στο Στρογγυλό,όπου έχει διατεθεί ένα ελικόπτερο.Υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα στο Στόμιο και την Παναγούλα,υπάρχει πάντα όμως ο φόβος των αναζωπυρώσεων.
Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που κατακαίει δασική έκταση στο Ελαιοχώρι Αχαΐας.Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: