Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Απολαύστε με το μάτι…

Κάτι αντίστοιχο λοιπόν μας συμβουλεύουν Ολλανδοί ερευνητές…παρατηρώντας φωτογραφίες γλυκών «πειρασμών», εκπαιδευόμαστε προκειμένου να αναπτύξουμε τις απαραίτητες αντιστάσεις!Μην το δοκιμάσετε στο σπίτι…εκτός εάν πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να αντισταθείτε στον πειρασμό.Αλλά και αν πάλι δεν αντισταθείτε,δεν πειράζει…μην πτοηθείτε,σας αξίζει!!!
Σύμφωνα με νέα έρευνα Ολλανδών επιστημόνων,το να κοιτούν εικόνες παχυντικών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αντισταθούν στον πειρασμό.
Αρχικά δόθηκαν σε γυναίκες φωτογραφίες είτε ενός κέικ σοκολάτας είτε ενός λουλουδιού χωρίς να τους έχουν πει για ποιο λόγο.Εν συνεχεία τις ρώτησαν πόσο σημαντικό είναι να τρώνε υγιεινό φαγητό,πριν τους δώσουν την επιλογή να απολαύσουν μία σοκολάτα ή ένα μπισκότο από βρώμη.
Σε όσες γυναίκες είχε δοθεί η φωτογραφία του σοκολατένιου κέικ,απάντησαν πως είχαν ως υψηλή προτεραιότητα την υγιεινή διατροφή και οι περισσότερες επέλεξαν το υγιεινό σνακ.Τα ευρήματα της έρευνας στο πανεπιστήμιο Utrecht δεν αποτέλεσαν έκπληξη για την ψυχολόγο Susan Quilliam.
«Η χρήση της φωτογραφίας για να ξεγελάσεις τον εγκέφαλο,σε αυτή την περίπτωση είναι σπουδαία.Πολλοί από εμάς δε σκεφτόμαστε να προσέξουμε το βάρος μας.Το αποτέλεσμα είναι ότι παίρνουμε ασυναίσθητες ή παρορμητικές αποφάσεις και γευόμαστε μη υγιεινές και παχυντικές τροφές»,παρατήρησε η Susan Quilliam.
«Κατά μία έννοια η φωτογραφία σε εμβολιάζει κατά του πειρασμού.Δε θεωρώ ότι το σύστημα θα λειτουργούσε εάν οι γυναίκες δεν ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένες να αντισταθούν σε πειρασμούς με κάθε κόστος.Θα ήθελα να δω εάν αυτή η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα»,προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: