Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Πύρινη κόλαση σε Γραμματικό και Βαρνάβα

Αναζωπυρώνονται τα μέτωπα σε Βαρνάβα, όπου απειλούνται οι πρώτες κατοικίες και Γραμματικό.Ανησυχία για επέκταση της φωτιάς σε Σταμάτα και Διόνυσο.Οι πολίτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, συνδράμοντας με κάθε τρόπο στις προσπάθειες να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα.
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (21/8) στη βορειοανατολική Αττική,στο Σέσι,σε ένα μέτωπο που εκτείνεται από το Γραμματικό και το Βαρνάβα μέχρι τον Μαραθώνα. Από τη φωτιά που μαίνεται έχουν καταστραφεί σπίτια στο Γραμματικό και τον Μαραθώνα και ο νομός Αττικής έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στις θέσεις αυτές βρίσκονται 35 οχήματα με 121 πυροσβέστες,50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα που ξεσπούν και όσα αναζωπυρώνονται,καθώς πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.
Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος έκτασης πολλών χιλιομέτρων,ενώ πρόκειται για μεικτή ζώνη από δάσος και κατοικίες.
Η ΝΕΤ μετέδωσε καταγγελίες κατοίκων ότι η πυρκαγιά συνδέεται με την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή,καταγγελίες που θα εξετάσει το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.
Νωρίτερα, στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν στο Καπανδρίτι συστοιχίες πυραύλων από το στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στον Βαρνάβα.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές εκτάσεις στη Σκύρο και την Κάρυστο.Η πυρκαγιά στη Σκύρο καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση και στην Κάρυστο, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι,η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση.Στη Σκύρο έσπευσαν 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες και στην Κάρυστο 7 οχήματα με 19 πυροσβέστες.
Συνεχείς συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της κατάστασης,ενώ κλιμάκιο βουλευτών του ΚΚΕ εστάλη στις περιοχές που έχουν πληγεί.
Η είδηση του ανεξέλεγκτου μετώπου κάνει το γύρο του κόσμου,καθώς υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του διεθνούς πρακτορείου Reuters.

Δεν υπάρχουν σχόλια: