Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Χρηματοδότηση από την Ε.Ε στον οπτικοακουστικό τομέα την τριετία 2011-2013

Δέκα πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρηματοδότηση έργων διεθνούς συνεργασίας στον οπτικοακουστικό τομέα,την τριετία 2011-2013, στο πλαίσιο του προγράμματος οπτικοακουστικής συνεργασίας με επαγγελματίες από τρίτες χώρες, του "MEDIA Mundus".
Η θέσπιση του σχετικού προγράμματος προωθείται με σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει προς έγκριση η Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο και τό Συμβούλιο.
Σκοποί του προγράμματος είναι,μεταξύ άλλων:
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οπτικοακουστικής βιομηχανίας,της διανομής ευρωπαϊκών έργων εκτός Ευρώπης και εργων τρίτων χωρών εντός Ευρώπης.
Η βελτίωση της κυκλοφορίας και της προβολής των ευρωπαϊκών έργων σε τρίτες χώρες και των έργων τρίτων χωρών στην ΕΕ
Η ενίσχυση των δεξιοτήτων των Ευρωπαίων επαγγελματιών και των επαγγελματιών τρίτων χωρών με ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με τις οπτικοακουστικές αγορές,τα συστήματα χρηματοδότησης,τις δυνατότητες συνεργασίας και με επαγγελματική κατάρτιση και
Η ενίσχυση του πολιτιστικού ρόλου της ΕΕ στο διεθνή χώρο
Όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα:
Για να είναι επιλέξιμα προς χρηματοδότηση τα σχέδια έργων,πρέπει να προτείνονται και να υλοποιούνται από κοινού από Ευρωπαίους επαγγελματίες,και από επαγγελματίες τρίτων χωρών,αλλά θα συντονίζονται από Ευρωπαίους επαγγελματίες.Επίσης,τα σχέδια έργων πρέπει να επιδιώκουν τη διεθνή δικτύωση.
Η χρηματοδότηση που χορηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος καλύπτει έως το 50% του τελικού κόστους του προς χρηματοδότηση έργου,αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και το 80%

Δεν υπάρχουν σχόλια: