Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Θα "πνιγεί" ένα στα εξι σπίτια στην Αγγλία

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο πλημμυρών βρίσκεται ένα στα έξι σπίτια στην Αγγλία,καθώς οι ραγδαίες κλιματικές αλλαγές έχουν αυξήσει τις πιθανότητες ανόδου της στάθμης των υδάτων στα ποτάμια και τις θάλασσες,σύμφωνα με μελέτη της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Βρετανίας.Στην έκθεση αυτή τονίζεται έντονα η ανάγκη να αυξηθούν σημαντικά τα κονδύλια που διατίθενται για αντιπλημμυρικά έργα.Η μελέτη που συντάχθηκε με τη στήριξη της κυβέρνησης,αναφέρει ότι οι κλιματικές αλλαγές θα επιφέρουν περισσότερες πλημμύρες και καταιγίδες στα λιμάνια της ανατολικής Αγγλίας και θα αυξήσουν τον κίνδυνο καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες.
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Βρετανίας αναφέρει ότι το ετήσιο κόστος από τις καταστροφές λόγω πλημμυρών σε κατοικίες,υποδομές και επιχειρήσεις στην Αγγλία, μπορεί να φτάσει στα 4 δισεκατομμύρια λίρες,από τα 2,5 δισεκατομμύρια που είναι σήμερα, εκτός εάν δαπανηθούν μεγαλύτερα κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα.
Στην έκθεση αυτή επισημαίνεται ότι περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε περιοχές που κινδυνεύουν από τις πλημμύρες.
"Τα τελευταία στοιχεία στη Βρετανία για τις κλιματικές αλλαγές δείχνουν ότι ο κίνδυνος πλημμυρών θα εξακολουθήσει να αυξάνεται στο μέλλον,λόγω της ανόδου της στάθμης των θαλασσών και των πιο συχνών και σφοδρών καταιγίδων",δήλωσε ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος,Κρις Σμιθ.
Πρόσθεσε δε ότι "υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για το πως θα διαχειριστούμε αυτούς τους κινδύνους για να προστατεύσουμε τους πολίτες,τις κοινότητες,τις επιχειρήσεις και την οικονομία στο μέλλον

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον προπαγανδα ειναι ολα αυτα για να φοβιζουν τον κοσμο,να τον χειραγωγουν.Φαρμακοβιομηχανιες,οικολογοι,
παπαρολογοι και ολοι οι πασης φυσεως....γυρολογοι,εχουν στρατολογηθει για να τρομοκρατησουν τον κοσμο.Αρχιζω να πιστευω στους Νεφελιμ του Λιακοπουλου.Ειναι μαλλον πιο πειστικο.

Stramatios Skoulikaw είπε...

Στην Ιατρική , δεν λέμε ΠΟΤΕ ..ΠΟΤΕ & ΠΟΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ !! Με την αχαρηστία μας , την κακία μα;ςψ ...κ.λ.π. όλα μπορούν να συμβουν !! Εγώ συμφωνώ !!!!...Σταμάτης - Ένας φίλος σου .-