Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Ο Χαταμί ζήτησε την εκτέλεση των αρχηγών των «ταραξιών»

Την εκτέλεση των αρχηγών των «ταραξιών» ζήτησε σήμερα Ιρανός σκληροπυρηνικός ιερωμένος Α.Χαταμί,αναφερόμενος στους επικεφαλής των πρόσφατων διαδηλώσεων στο Ιράν που έγιναν σε αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου.
«Καλώ τη δικαιοσύνη σε μια αποφασιστική αντιπαράθεση με τους επικεφαλής αυτών των παράνομων διαδηλώσεων και ζητώ την επιβολή της θανατικής ποινής εναντίον τους χωρίς κανένα έλεος»,δήλωσε σε πιστούς στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης ο αγιατολάχ Αχμάντ Χαταμί,ο οποίος πρόσκειται στον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.
«Θέλω η δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους επικεφαλής των ταραξιών με αυστηρότητα και χωρίς κανένα έλεος για να δώσει σε όλους ένα μάθημα»,πρόσθεσε.
Παράλληλα,ο Χαταμί,ο οποίος είναι επίσης μέλος της Συνέλευσης των Σοφών,ζήτησε από την ιρανική κυβέρνηση να ασκήσει «καλύτερο έλεγχο» στους ξένους δημοσιογράφους στη χώρα,τους οποίους κατηγόρησε ότι προκάλεσαν τις μετεκλογικές διαδηλώσεις.
«Τα αμερικανικά,τα ευρωπαϊκά και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη διαστροφή τους σε αυτήν την ιστορία (...) Ρίχνουν λάδι στη φωτιά.Πώς μπορούν να κάνουν ελεύθερα περίπατο στη χώρα;Αναμένω από την κυβέρνηση να τους θέσει υπό έλεγχο», είπε και κατέληξε:«Πώς είναι δυνατό να σουλατσάρουν στη χώρα,να δίνουν πληροφορίες με τα κινητά και τα δορυφορικά τηλέφωνά τους για να προκαλούν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: