Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος,Αττικής και Θεσσαλονίκης κυκλωμα παιδικής πορνογραφίας που διακινούσε πολύ σκληρό υλικό στο Διαδίκτυο.Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39 ατόμων από τους οποίους οι 20 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Από τους εμπλεκόμενους 37 είναι ημεδαποί,ηλικίας 20 έως 56 ετών και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 59 ετών,υπήκοοι Καζακστάν και Αγγλίας αντίστοιχα.
Σε συνεργασία με τις γερμανικές αστυνομικές αρχές,η ελληνική αστυνομία εντόπισε πλήθος χρηστών να διακινούν μεταξύ τους τουλάχιστον δέκα αρχεία έκαστος με σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ακόμα και βιασμούς ανηλίκων.
Οι κατηγορούμενοι διακινούσαν το υλικό από την Αθήνα,τη Θεσσαλονίκη,τη Λάρισα,την Πτεολεμαΐδα,το Βόλο,το Ηράκλειο,τα Χανιά,την Αμαλιάδα,τη Νεμέα,τη Μονεμβασιά,την Πρέβεζα και την Κέρκυρα.Κατασχέθηκαν συνολικά 87 σκληροί δίσκοι,5 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 35.000 GB, ενώ διαπιστώθηκε ότι το πορνογραφικό υλικό ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: