Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Νέες επιτροπές «αγανακτισμένων πολιτών» σε Αγ. Νικόλαο και πλ. Αττικής


Την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα,σε συνδυασμό με νέα στοιχεία που μαρτυρούν συστάσεις επιτροπών «αγανακτισμένων κατοίκων» κατά των μεταναστών σε Άγιο Νικόλαο και πλατεία Αττικής,εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου,που παραχώρηθηκε σήμερα,Τρίτη,η Επιτροπή Κατοίκων του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος μίλησε για επιδείνωση της κατάστασης,που πρκαλείται από τη μεταφορά της προσπάθειας διαχείρισής της σε ακραία στοιχεία της κοινωνίας. Οι «προσπάθειες ενημέρωσης των πολιτών και της εκτόνωσης της έντασης προς τις σωστές κατευθύνσεις» εκ μέρους της Επιτροπής,υπονομεύονται από το ίδιο το Κράτος, καταγγέλλει η Επιτροπή.
Από τις 16 Μαΐου,η πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα «τελεί υπό κατάληψη»,δηλώνουν τα μέλη της Επιτροπής Πολιτών και τονίζουν την προσπάθεια «εφαρμογής ενός πειραματικού πρώτου πειράματος στην περιοχή τους»,με τη συγκλονιστική ανοχή του Δήμου και της αστυνομίας,παρά τα καθημερινά κρούσματα κατά των μεταναστών.
Ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο που επισημαίνουν είναι η παραπληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής,δηλώνοντας ότι δεν είναι όλοι οι κάτοικοι εναντίον των μεταναστών,αλλά αντίθετα μία μικρή μειοψηφία και πως γνωρίζουν καλά ότι τα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη πολιτικής.
Η κα.Ηλέκτρα Στροβολίδου τονίζει την πλήρη εγκατάλειψη της υποβαθμισμένης περιοχής, παρά τη μεγάλη δυνατότητά αξιοποίησής της.Σε συνδυασμό με τη συσσώρευση των μεταναστών,η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη.Παρά τις «πρακτικές προτάσεις» για την άμβλυνση του προβλήματος της Επιτροπής,όπως διάχυση των μεταναστών σε διάφορα εγκαταλελειμμένα κτίρια,προσφορά συσσιτίων και τοποθέτηση χημικών τουαλετών,καμία εξέλιξη δεν διαφαίνεται.
«Γκρίζα περιοχή» χαρακτηρίζει τον Άγιο Παντελεήμονα ο κ.Χρήστος Ρουμπάνης,επίσης μέλος της Επιροπής κατοίκων,τονίζοντας την έλλειψη πρασίνου και χώρων άθλησης, τα οποία,σε συνδυασμό με τις 600 οικογένειες αστέγων στερούνται βασικών αναγκών, οδηγούν στην αύξηση της εγκληματικότητας.
«Στο κενό του Δήμου και της πολιτείας,βρίσκονται κάποιοι που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους»,επισημαίνουν.Αναφέρονται μάλιστα σε ένα άλλο μέλος της κίνησης, τον κ.Πέτρο Τασσούλα, που προσπάθησε να πάει με το παιδί του στη μοναδική παιδική χαρά της περιοχής και συνελήφθη,καθώς,εδώ και ένα μήνα περίπου,απαγορεύεται η λειτουργία της.Ο κ.Τασσούλας δέχτηκε επίθεση,κατηγορούμενος ότι είχε νοικιάσει το παιδί(;) και απάντησε με μηνύσεις και αγωγές κατά του Δημήτρη Πιπίκου,προέδρου του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, που προχώρησαν σε σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ.
Τέλος,η Επιτροπή αναφέρθηκε και στη δημιουργία νέων επιτροπών «αγανακτισμένων περιοχών»,αντίστοιχη με εκείνη που συστήθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα στην πλατεία Αττικής και την πλατεία του Αγίου Νικολάου,εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: