Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Έφτασαν τα 67 τα κρούσματα της γρίπης Α στην Ελλάδα

9 επιπλέον κρούσματα ανιχνεύτηκαν και επιβεβαιώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (24/06) από τα εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου και Βορείου Ελλάδας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 67.
Ειδικότερα,πρόκειται για έναν 46χρονο άνδρα ελληνικής καταγωγής,που επέστρεψε από ταξίδι στις ΗΠΑ,μία 19χρονη γυναίκα,επίσης ελληνικής καταγωγής,που επέστρεψε από τη Μ. Βρετανία,ένα 18χρονο άνδρα, που επέστρεψε από την Αυστραλία, ένα 15χρονο Αμερικανό υπήκοο,που ήρθε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ,τρία μέλη μίας οικογένειας, ελληνικής καταγωγής,που επέστρεψαν από ταξίδι στις ΗΠΑ και ένα 12χρονο κορίτσι, επίσης ελληνικής καταγωγής,που ήρθε σε στενή επαφή με κρούσμα από τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι από τα 67 περιστατικά,τα 23 έχουν ιαθεί πλήρως,ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου,που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας,η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως, ενώ ο Τομέας Υγέιας,το Ε.Κ.ΕΠ.Υ και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση τυχόν νέων περιστατικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: