Ο αχανής γαλαξίας της Ανδρομέδας φαίνεται πως απέκτησε την έκτασή του,«καταπίνοντας» άστρα από άλλους γαλαξίες.Σύμφωνα με μία ομάδα επιστημόνων,η Ανδρομέδα φαίνεται να έχει «χωνέψει» άστρα,τα οποία αποτελούσαν απομεινάρια από «γαλαξίες νάνους».
Αυτή η διαστημική συγχώνευση είχε υπονοηθεί και παλαιότερα, ωστόσο, μία νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature, έρχεται να αποδείξει «το ιεραρχικό» αυτό «μοντέλο» σχηματισμού των γαλαξιών.
«Παραδόξως,η δημιουργία ενός γαλαξία φαίνεται πως είναι απόλυτα συνυφασμένη με την καταστροφή ενός άλλου»,δήλωσε ο Dr Scott Chapman,από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν εικόνες,στις οποίες εμφανίζονται τα «περίχωρα» του γαλαξία της Ανδρομέδας για πρώτη φορά και που αποδεικνύουν,ότι το γεγονός της «συμμετοχής» κι άλλων άστρων στη δημιουργία του,πράγματι συνέβη.
Η Pauline Barmby,αστρονόμος του Πανεπιστημίου του Δυτικού Ontario,δήλωσε στο BBC, ότι η Ανδρομέδα είναι τόσο κοντά,που θα μπορούσαμε να «χαρτογραφήσουμε» όλα τα άστρα.
Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας,ο οποίος απέχει από τη γη,λίγο πολύ,2,5 εκατομμύρια έτη φωτός,εξακολουθεί να επεκτείνεται,σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ακόμα «ένα χείμαρρο αστεριών» από έναν κοντινό γαλαξία,με το όνομα Triangulum,ο οποίος φαίνεται να «τεντώνεται» προς την Ανδρομέδα,ενώ σύμφωνα με τον Dr Chapman,οι δύο γαλαξίες δεν αποκλείεται να συγχωνευτούν πλήρως στο μέλλον.
Ο Nickolay Gnedin,αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Chicago,ο οποίος δε συμμετείχε στη συγκεκριμένη μελέτη,περιέγραψε αυτήν τη διαδικασία «γαλακτική αρχαιολογία στην πράξη».
Δείτε το video :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου