Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Τσάμηδες μας απειλούν με ένοπλη δράση

Το παρακάτω δημοσίευμα (που μεταφέρει από τα αλβανικά ο echedoros) στηρίζεται σε δηλώσεις ενός ακραίου Αλβανού. Μόνο που δεν ξέρει το θέμα και κάνει ένα σημαντικό λάθος, στηρίζοντας σε αυτό τις απειλές του για ένοπλη δράση των Τσάμηδων στη Θεσπρωτία. Το εμπόλεμο με τους Αλβανούς έχει αρθεί μονομερώς από τον Παπούλια, τότε ΥΠΕΞ. Συνθήκη Ειρήνης δεν έχει υπογραφεί ακόμη. Διαβάστε τις προκλητικές δηλώσεις του. «Ο πρόεδρος του κινήματος για τη «Φυσική Αλβανία», Κότσο Ντανάι σε δήλωσή του τόνισε ότι «Η εμπόλεμη κατάσταση η οποία δεν έχει αρθεί από την Ελλάδα για την Αλβανία, δεν δημιουργεί ζημιές στην Αλβανία, αλλά, απειλεί να αποσταθεροποιήσει την ίδια την Ελλάδα.» 
Διατηρώντας αυτόν τον παράλογο νόμο με την Αλβανία, σε μια εποχή που η Ελλάδα και η Αλβανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, η ελληνική πολιτική και διπλωματία δίνει τη θέση της στην αποσταθεροποίηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η εμπόλεμη κατάσταση που διατηρείται μεταξύ των δύο χωρών, σημαίνει τη χρήση των μέσων του πολέμου».
Ο Κότσο Ντανάι, ο οποίος υποστηρίζει δια μέσου του κινήματός του την ένωση όλων των εδαφών που ζουν Αλβανοί, συνεχίζει με το επιχείρημα ότι σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει εδαφικά ζητήματα με την Αλβανία, λόγω της ‘αποικιοκρατικής προσάρτησης’ της Τσαμουριάς, συνεχίζει και επιδιώκει την περιφρονητική σοβινιστική πολιτική της.
«Η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί τη Τσαμουριά ως Ελεύθερη Ζώνη μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, ως πρώτο βήμα και ως δεύτερο βήμα να αποδεχθεί τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και να τους αποζημιώσει με 5 δισ. ευρώ για τις ζημίες που τους προκάλεσε.» 
Η εφαρμογή της ‘Λίστας για τη Φυσική Αλβανία’ έχει ως στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτήν την σοβαρή κατάσταση που διέρχεται. Μια χώρα που βρίσκεται σε σοβαρή κρίση δεν υπάρχει λόγος να κρατήσει ενεργή την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί αν αύριο υπάρξει μια ριζική δράση σε ελληνικό έδαφος, ειδικά στην επαρχία της αλβανικής Τσαμουριάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: