Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ισραήλ: Βεβήλωση Μοναστηριού – "Ο Ιησούς είναι ένας πίθηκος"

Η αστυνομία υποψιάζεται Εβραίους εξτρεμιστές
Βάνδαλοι έβαλαν φωτιά στην είσοδο της Μονής Latrun νωρίς την Τρίτη και έγραψαν στους τοίχους της συνθήματα με σπρέυ εναντίον της χριστιανικής θρησκείας, όπως "Ο Ιησούς είναι ένας πίθηκος". Η Αστυνομία της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ ξεκίνησε έρευνες για το περιστατικό.
Η ξύλινη πόρτα του μοναστηριού έπιασε φωτιά. Ο ηγούμενος, πατέρας Louie, είπε στο Ynet: «Βγήκα έξω και είδα ολόκληρη η πόρτα να καίγεται. Έσβησα τη φωτιά με έναν πυροσβεστήρα που είχαμε. Αν δεν είχε γίνει αυτό, όλα θα είχαν αρπάξει φωτιά». Ο φύλακας της μονής, Elias, κάλεσε την αστυνομία. «Εγώ δεν είδα τίποτα», είπε. Γύρω στις 3:30 π.μ. περνούσα με το αυτοκίνητο και δεν είδα τίποτα ύποπτο. Δέκα λεπτά αργότερα είδα την πόρτα να καίγεται και το γκράφιτι».
Οι μοναχοί εμφανίστηκαν πολύ προσβεβλημένοι από το συμβάν. «Γνωρίζω ότι υπάρχει κάποια ένταση, αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με μας», δήλωσε ο πατέρας Louie. «Είμαστε Χριστιανοί και δεν έχουμε σχέση με αυτά. Προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα με αγάπη. Είμαστε λυπημένοι από αυτό το περιστατικό. Είναι κρίμα που μερικοί άνθρωποι είναι απρόθυμοι να ζήσουν και να αποδεχθούν ανθρώπους που είναι διαφορετικοί».
Ο Διοικητής της Αστυνομίας της Περιφέρειας της Ιερουσαλήμ, Meni Yitzhaki, επισκέφθηκε το μοναστήρι το πρωί της Τρίτης. Η αστυνομία είναι ενήμερη για τις λεγόμενες ενέργειες "price tag" από 'ακροδεξιούς ακτιβιστές'. Η φράση 'Price Tag' («κόστος») είναι σύνθημα που χρησιμοποιείται από εξτρεμιστές Εβραίους εποίκους, οι οποίες συνήθως απευθύνονται σε Παλαιστινίους, μετά την εκκένωση του φυλακίου της Δυτικής Όχθης Migron τις τελευταίες ημέρες.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια χριστιανική τοποθεσία γίνεται στόχος μιας τέτοιας πράξης. Τον Φεβρουάριο, βάνδαλοι έγραψαν «Θάνατος στον Χριστιανισμό» σε μια εκκλησία της Ιερουσαλήμ και έσκισαν τα ελαστικά των τριών οχημάτων που ήταν σταθμευμένα εκεί κοντά (redskywarning).

Δεν υπάρχουν σχόλια: