Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Eπιστολή Ρομπάι στους «27» της Ευρώπης για την ανάπτυξη

Eπιστολή στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες με θέμα τη στρατηγική που η Ένωση πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να οδηγηθεί στην ανάπτυξη, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής που λαμβάνει χώρα την Τετάρτη.
Ο κ. Ρομπάι τονίζει ότι στόχος της Συνόδου δεν είναι να υπάρξουν συμπεράσματα ή να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πολιτική προετοιμασία, προκειμένου η τακτική Σύνοδος του Ιουνίου να είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις.
Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προτείνει οι συζητήσεις των «27» να επικεντρωθούν σε τέσσερα βασικά ζητήματα:η ανάγκη εφαρμογής υγιών εθνικών οικονομικών πολιτικών οι οποίες αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο» μιας φιλικής προς την ανάπτυξη στρατηγικής δημοσιονομικής πειθαρχίας, ώστε να αποφεύγονται μακροοικονομικοί εκτροχιασμοί.
η προώθηση πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως το πρόγραμμα για την Ενιαία Πράξη Εσωτερικής Αγοράς υιοθέτηση μέτρων προς όφελος της χρηματοδότησης της οικονομίας με έμφαση στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής μέτρα με στόχο τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
Ο Χ. Ρομπάι τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις επενδύσεις και να υπάρχει καλύτερος συντονισμός των πολιτικών απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: