Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η Μη ύπαρξη κοινού εκλογικού σώματος διαλύει την Ευρώπη

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών κ.Φέκτερ μίλησε σήμερα για Ελλάδα και απέρριψε τα ευρωομόλογα φροντίζοντας να ικανοποιήσει το αυστριακό εκλογικό σώμα.
Αντίστοιχα είναι να πράγματα με κάθε Εθνικο-ευρωπαίο αξιωματούχο.
Αν η κ. Φέκτερ και ο οποιοσδήποτε άλλος εκλέγονταν από ένα κοινό ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, τότε όλοι θα είχαν προχωρήσει ήδη για να προασπίσουν το κοινό ευρώσυμφέρον σε βάρος του εθνικού.
Αυτό δεν συμβαίνει. Για την κ Φέκτερ και την κ. Μέρκελ είναι αδιανόητο να αφήσουν λίγο εθνικό
συμφέρον να χαθεί, και αυτό είναι το πιο λογικό να συμβαίνει στην σημερινή Ευρώπη.
Έτσι οι μόνες χώρες που δουλεύουν για τα συμφέροντα της Ευρώπης σήμερα είναι τα PIGS που κάθονται ήσυχα και αποδέχονται να πληρώνουν τις αδυναμίες του ευρώ και το εθνικό συμφέρον άλλων εθνών. Αυτή “η Ευρώπη των δυνατών και πλουσίων εθνών” είναι λάθος δεν μπορεί να συνεχίσει.
Σήμερα πρέπει να τονιστεί ότι το ευρώ χωρίς κοινούς όρους δανεισμού στρέφεται κατά του Ελληνικού Έθνους και κατά των φτωχότερων εθνών της ΕΕ. Η παραμονή σε ένα ευρώ που η κάθε κ. Φέκτερ υποστηρίζει μόνο τα εθνικά συμφέροντα της είναι εθνικά επιζήμια ενέργεια για κάθε άλλο κράτος που δανείζεται ακριβότερα. Σε αυτό το πλαίσιο ο Νότος της Ευρώπης δεν θα επιβιώσει διότι κανείς δεν μπορεί να δει το πως θα επιβιώσει.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η κ Φέκτερ απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο αλλαγών στο ελληνικό πρόγραμμα. Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζει ότι εάν εξετάζεται κάθε τρεις μήνες η συμφωνία, κλονίζεται μαζικά η εμπιστοσύνη.
Υπογραμμίζοντας, δε, ότι το να παίρνεις μόνο χρήματα χωρίς να κάνεις τίποτε δεν έχει μέλλον, η Μαρία Φέκτερ έστειλε νέο μήνυμα στην Ελλάδα περί ενδεχόμενης εξόδου από την Ευρωζώνη.” Το κατά πόσον θέλουν ή όχι οι Έλληνες να παραμείνουν στην Ευρωζώνη πρέπει να το αποφασίσουν μόνοι τους. Δεν μπορεί να επιβληθεί έξωθεν” τόνισε.
Η ίδια φρόντισε να δώσει και πάλι στήριξη στην Άγκελα Μέρκελ για το θέμα των ευρωομολόγων, λέγοντας πως τα “τα ευρωομόλογα είναι ελκυστικά μόνο για τις χώρες που υποφέρουν και πληρώνουν πολύ υψηλά επιτόκια, αυτές που πάνε σε αξιόχρεους γείτονες και λένε ‘καλέ μου γείτονα, πλήρωσε τα χρέη μου’ “.”Δεν θέλω να πληρώσω τα χρέη των γειτόνων. Η ανάπτυξη μέσω νέων χρεών είναι ανοησία” τόνισε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: