Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας

Καλά, αυτοί δεν έχουν ξεπεράσει απλώς τα όρια. Τα έχουν κουρελιάσει. Κουρελιάζοντας μαζί ρόλους, θεσμούς, δεοντολογίες και όση εντιμότητα τους είχε απομείνει. Και όλα αυτά στην προσπάθεια να κουρελιάσουν και το ηθικό ενός λαού, αφού πρώτα κουρέλιασαν τη ζωή του, το μέλλον του, τη δημοκρατία και τη χώρα του.
Μιλάμε βέβαια για το προνομιούχο κλαμπ του Μνημονίου, που δεν δίστασε να μεταλλαχθεί για της ανάγκες των εκλογών σε άγρια συμμορία. Με εγκεφάλους τραπεζίτες, προπαγανδιστές δημοσιογράφους, εκτελεστές εκδότες, μεσολαβητές πολιτικούς και παρατρεχάμενους κάθε είδους - μοιράζουν χρήμα προφανώς οι προύχοντες. Και με στόχο ένα και μοναδικό: Να τρομοκρατήσουν τον πολίτη ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης. Σείοντας πάνω από το κεφάλι του τη σπάθα της δραχμής και της εξόδου από την Ευρωζώνη.
Ο ένας τηλεφωνεί στον κύριο Μπαρόζο να κάνει μια επαρκώς τρομοκρατική δήλωση έξω, για να τρομάξουν οι μέσα. Ο άλλος χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της τράπεζας που του ανέθεσαν να διοικεί για να σκαρώσει μια προεκλογική Αποκάλυψη του Ταμβακάκη, που προβλέπει τους επερχόμενους λιμούς και καταποντισμούς. Ο τρίτος επαναλαμβάνει κάθε μέρα το δίλημμα Εμείς ή η Δραχμή. Και η Τέταρτη (εξουσία) τα πακετάρει όλα αυτά ωραία-ωραία και σου τα κάνει μαύρα οχτάστηλα και γκριμάτσες παραθύρων και σχόλια τηλετρόμου. Να βλέπεις, να ακούς, να διαβάζεις και να σου σηκώνεται η τρίχα.
Κι έτσι όσοι κατέστρεψαν τη χώρα επισείουν τώρα την ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Όσοι μας βύθισαν στη φτώχεια επισείουν την ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια. Κι όσοι διέλυσαν την κοινωνία επισείουν ακόμα μεγαλύτερη διάλυση της κοινωνίας - μέχρι τα όρια ενός γενικευμένου εμφύλιου. Και αδιαφορούν για τη βία των λόγων και των απειλών τους, για τη νοθεία του φρονήματος των Ελλήνων, για το καθημερινό έγκλημα να υπονομεύουν την οικονομία που υποτίθεται ότι προστατεύουν.
Εδώ πάει το γνωστό: «προ ουδενός ορρωδούν». Και στόχος όλων-όλων-όλων, είτε συγγράφουν εκθέσεις καταστροφής είτε κάνουν δηλώσεις καταστροφής είτε εκλιπαρούν για δηλώσεις καταστροφής, είτε ασκούν προπαγάνδα (δημοσιογραφία τη λένε) καταστροφής, είναι ένας: Να υποδηλώσουν, να κατονομάσουν, να καταγγείλουν, να «αποκαλύψουν» τον ΣΥΡΙΖΑ ως φορέα επικείμενης καταστροφής. Αν οι Έλληνες τολμήσουν. Και να οδηγήσουν -φιλοδοξία κι αυτή!- έναν ολόκληρο κόσμο στα παλιά ασφαλίτικα μονοπάτια τους: Αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παραφυάδες του.
ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ: ΑΠΟ (ΑΥΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: