Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Υπ. Οικονομικών: Λεφτά μέχρι τέλος Ιουνίου (Δεν πειράζει τυπώστε δραχμές)

Παράγινε το κακό με τον εκβιασμό των Ελλήνων ψηφοφόρων που σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ. Το Υπ. Οικονομικών λέει και ξαναλέει ότι δεν θα έχει λεφτά για μετά τον Ιούνιο. Υπονοώντας, ότι μόνο αν ψηφίσουμε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ (και τα δύο ως συγκυβέρνηση) θα συνεχίσουν οι καλοί τοκογλύφοι ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ να μας φορτώνουν με δανεικά και να μας τα δίνουν με το σταγονόμετρο των εκβιαστικών δόσεων, αρκεί να κάνουμε - εάν ζήσουμε - τα παρακάτω:
1. ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ
2. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
3. ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
4. NΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
5. ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ 1,5 ΦΟΡΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΜΑΣ
6 . ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΥΡΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ( ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΤΥΠΩΝΟΥΝ)
7. ΜΕ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΗΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΑΓΩΓΙΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
8. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ
9. ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ - ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ - ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ & ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
10. ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, ΤΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ, ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΤΑ ΟΠΛΑ, ΤΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ
Δεν πειράζει, κύριοι του Υπ. Οικονομικών εάν δεν έχετε ευρώ, τυπώστε δραχμές και πληρώστε τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι με αυτά τα λεφτά θα μπορούν να πάρουν ΜΟΝΟ ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ και άρα θα αρχίσει να τρέχει η ανάπτυξη και η εσωτερική οικονομία. Θα αγοράσουν σπίτια MONO ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, θα αγοράσουν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, τουρισμό ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Άρα θα σταματήσουν να έρχονται ή θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΎΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ για να αγοράζονται από τις υποτιμημένες δραχμές ( λες και το Ελληνικό ευρώ είναι ανατιμημένο), όλα τα εισαγόμενα που σήμερα καλύπτουν το 75% των ειδών στην Ελλάδα, κάνοντας τους Έλληνες παθητικούς πελάτες τους, με δανεικά!
Μη φοβάστε για το πετρέλαιο, θα βρεθούν οι μη Ευρωπαϊκές χώρες, Ιράν, Ρωσία, Βενεζουέλα, Κολομβία και άλλες αραβικές και αφρικανικές χώρες κ.λ.π που θα μας πουλήσουν έναντι δραχμών και προϊόντων Ελληνικών!
Όσο για το ηλεκτρικό ρεύμα, εκτός του ότι έχουμε τον λιγνίτη μας που η ΕΕ μας βάζει πρόστιμα για τη μόλυνση ( για να κερδίζουν οι έξυπνοι από το χρηματιστήριο των ρύπων στο Λονδίνο που ανήκει κατά 20% στην Goldman Sachs), η Κομισιόν θέλει ΟΜΩΣ και να τον ιδιωτικοποιήσουμε, για να τον πάρουν τίποτα Γερμανοί ή Νορβηγοί.
Καιρός είναι η ηλιόλουστη 12 μήνες Ελλάδα μας – όπως η φύση την έχει τάξει – να γίνει η πρώτη στην Ευρώπη παραγωγός πράσινης ενέργειας που θα φθάνει και θα περισσεύει για να κάνει και κερδοφόρες εξαγωγές.
Και αν ανησυχείτε με τι λεφτά θα τα κάνει η Ελλάδα όλα αυτά. Θα τους δίνουμε τουρισμό φθηνό και ανταγωνιστικό με τη δραχμή και θα μας δίνουν εξαρτήματα για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια. Θα βρούμε διεθνείς συνέταιρους που δεν θα θέλουν να μας υποδουλώσουν όπως η τρόικα με το ευρώ τους και τα δάνεια της! Θα ξεκινήσουν εργοστάσια στην Ελλάδα που θα φτιάχνουν εξαρτήματα, γιατί λεφτά υπάρχουν στην Ελβετία 600 δις. Ευρώ, που θα τρέξουν να τα κάνουν δισ. δραχμές και φθηνές για αυτούς επενδύσεις!
Όσον αφορά τέλος τον περιβόητο … δήθεν πόλεμο που θα μας κηρύξει η Τουρκία εάν δεν πληρώσουμε τα χρέη μας ( αν και θα τα πληρώσουμε σε δραχμές που θα τυπώνουμε εμείς όχι άλλοι) δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει, αρκεί με τους γείτονες να καθίσουμε στο τραπέζι και να μοιράσουμε με δικαιοσύνη και διπλωματία τις διεκδικήσεις μας και να αναπτυχθούμε παράλληλα και ειρηνικά. Τότε καιι οι δυο θα αγοράζουμε λιγότερα όπλα με σημαντικό οικονομικό όφελος!
ΥΓ 1: Είναι φανερό ότι με το σκληρό και δανεικό ευρώ η Ελλάδα δεν θα πάει μακριά και η άτακτη πτώχευση θα έρθει σύντομα, γιατί είναι ένα νόμισμα που δεν παράγεται από την οικονομία μας, η οποία βασίστηκε ΜΟΝΟ στα δανεικά και την κατανάλωση τους σε εισαγόμενα και μάλιστα ακριβά είδη (ΚΑΡΦΟΥΡ,ΛΙΝΤΛ, ΜΙΝΤΙΑ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, ΙΚΕΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΟΠΛΑ, ΖΗΜΕΝΣ κ.λ.π).
ΥΓ 2: Ο Σαμαράς μας είπε ότι με τη δραχμή οι καταθέσεις, τα εισοδήματα και η περιουσία των Ελλήνων θα μειωθούν στο μισό. Και έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δουλεύει για το "λόμπι" της δραχμής, που έβγαλε έξω τα λεφτά του (σίγουρα οι πιο πολλοί από αυτούς είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχοντες, θυμηθείτε την υπόθεση του συζύγου της Ντόρας) και θα έρθει να αγοράσει φθηνά την Ελλάδα. Διαλέξτε και πάρτε!
Μήπως τελικά τα μόνα λεφτά που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα είναι αυτά;
ΥΓ3: Το παραπάνω όπλο της ενδεχόμενης επιστροφής της δραχμής, που επανήλθε με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε πολλούς ευρωπαίους, να αλλάξου στάση απέναντι στην Ελλάδα και την άγρια λιτότητα που της πρότειναν. Μήπως λοιπόν τα παραπάνω μέτρα να εφαρμοστούν και με ευρώ!
Τι λέει κάθε μέρα και προεκλογικά το "υπηρεσιακό" Υπ. Οικονομικών
Διαθέσιμα μέχρι το τέλος Ιουνίου έχει η Ελλάδα, όπως λένε αριστερά και δεξιά τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και υπόσχονται εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να σώσουν τον Προϋπολογισμό και την πατρίδα. Το ζήτημα είναι σε τι βαθμό όλα αυτά είναι αληθινά ή πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπώσεων, που παίζεται για να προσποριστούν κάποιοι οφέλη εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Κάνουν λόγο στο υπουργείο Οικονομικών για μείωση των εσόδων του Μαίου μέχρι 30% και την ίδια στιγμή δίνουν παρατάσεις σε προθεσμίες που αφορούν την είσπραξη προγραμματισμένων φόρων. Οι Γερμανοί, στο μεταξύ, βγήκαν χθες και είπαν ότι δεν υπάρχει καμία πίεση να πάρει η Ελλάδα την επόμενη δόση, καθώς δεν υπάρχουν λήξεις δανείων. Είναι φανερό ότι το υπουργείο Οικονομικών μεταδίδει αντιφατικά μηνύματα.
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει το call-center που υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) για να παρακινήσει να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: