Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Μυστικό ταξίδι στην Αθήνα του Νο2 της Deutsche Bank-Απαξιωτικές δηλώσεις για πολιτικούς

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η Ελλάδα είναι «ένα αποτυχημένο κράτος» και δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση, όπως υποστηρίζει ο Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος αναλαμβάνει την θέση του συν-διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Bank AG (DBK) την επόμενη εβδομάδα.
«Η Ελλάδα είναι μια τόσο διεφθαρμένη χώρα που αυτό φαίνεται από τους πολιτικούς της αλλά και τον λαό που τους υποστηρίζει», τόνισε ο κ. Φίτσεν σε ομιλία του στο Βερολίνο.
Ο Φίτσεν επισκέφθηκε χθες (24/5) την Αθήνα όπου και συναντήθηκε με τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές.
«Ρώτησα τους ομολόγους μου, που είναι αυτοί οι ηγέτες τους οποίους θα εμπιστευτείτε διότι είναι ικανοί να οδηγήσουν την χώρα σε μια νέα εποχή ως πραγματικά ισότιμο μέλος της Ευρωζώνης;» υποστήριξε ο Γερμανός οικονομολόγος.
«Δυστυχώς, η απάντηση που έλαβα, αφορούσε έναν πολύ μικρό αριθμό ονομάτων».
Και συνέχισε: «Η Ελλάδα πληρώνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των επιχειρηματικών και κοινωνικών φορέων».
Παρόλα αυτά, ο κ. Φίτσεν, θεωρεί επικίνδυνο να εξάγονται πρόωρα συμπεράσματα, σχετικά με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο.
Ο Γερμανός αναλυτής πιστεύει, ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα προκαλούνταν τριγμοί σε ολόκληρο το οικοδόμημα της ζώνης του ευρώ.
Kαταλήγοντας, το στέλεχος της DBK ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να προτείνουν μέτρα για την ανάπτυξη στην Αθήνα , δίχως όμως να εγκαταλειφθεί το πρόγραμμα λιτότητας για την δημοσιονομική πειθαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: