Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέο «εκσυγχρονιστικό» κόμμα με ευλογίες από τον… Κ. Σημίτη!

Πρόσωπο – έκπληξη στη θέση του αρχηγού και ποια κορυφαία στελέχη θα συγκροτήσουν την ηγετική ομάδα
Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό τον καιρό που όμως δεν έχουν ως χρονικό ορίζοντα τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αλλά την επόμενη μέρα.
Εδώ και πολύ καιρό διεξάγονται συζητήσεις σε ένα ευρύ κύκλο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα υπερβαίνει το σημερινό πολιτικό σκηνικό, δημιουργώντας νέα δεδομένα.
Το νέο κόμμα φιλοδοξεί να εκφράσει με καθαρότητα και σαφήνεια τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας που σήμερα είτε δεν αντιπροσωπεύονται από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα είτε βρίσκονται εγκλωβισμένες μέσα σε αυτά. Θα αποτελεί πολέμιο του λαϊκισμού από όπου και αν προέρχεται και θα στηρίξει τολμηρές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
Οι σκέψεις του κ. Κ. Σημίτη
Στις διεργασίες συμμετέχουν πολιτικοί, άνθρωποι της αγοράς, πανεπιστημιακοί και άνθρωποι που μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργό πολιτική παρουσία. Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι ενήμερος για το όλο εγχείρημα είναι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης που δείχνει να συμμερίζεται την αναγκαιότητα ίδρυσης αυτού του νέου πολιτικού σχηματισμού.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Σημίτης δείχνει εμφανή αποστασιοποίηση από το ΠΑΣΟΚ του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ την ίδια στάση τηρούν οι κύριοι Γιώργος Φλωρίδης και Αλέκος Παπαδόπουλος.
Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους οι δύο πρώην υπουργοί θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο του και πλέον δεν μπορεί να εκφράσει υπαρκτές κοινωνικές δυνάμεις. Ο κ. Φλωρίδης κινείται δραστήρια τον τελευταίο καιρό και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει στέλεχος του ηγετικού πυρήνα του νέου κόμματος εφ’ όσον τελεσφορήσουν όλες οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Οι τρεις καθηγητές
Οι καθηγητές κύριοι Γιάννης Στουρνάρας και Νίκος Χριστοδουλάκης εκπέμπουν και αυτοί στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ διατεθειμένος να συμμετάσχει ενεργά φέρεται και ο συγγραφέας κ. Απόστολος Δοξιάδης.
Με την ομάδα που πρωταγωνιστεί στις διεργασίες και στις διερευνητικές επαφές για τη δημιουργία νέου κόμματος «φλερτάρουν» και πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και πρώην βουλευτές ενώ επαφή, με ορισμένους, διατηρεί και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου που όμως εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτική όσο και προσεκτική.
Αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν τον κ. Λουκά Παπαδήμο, ως επικεφαλή αυτού του νέου πολιτικού σχηματισμού που φιλοδοξεί να εκφράσει τον αστικό κόσμο, τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και το λεγόμενο κοινωνικό κέντρο.
Η πολιτική εκτίμηση
Οι εκτιμήσεις των πρωτεργατών της κίνησης είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα διαφοροποιήσει την εικόνα πολιτικής αστάθειας στην οποία έχει μπει η χώρα και όποια κυβέρνηση προκύψει ή σχηματιστεί δεν πρόκειται να μακροημερεύσει.
Πιστεύουν ότι η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να εκφράσουν τις εκσυγχρονιστικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και έχουν τελευτήσει τον πολιτικό τους βίο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί επιλογή για τη χώρα και σύντομα οι αυταπάτες των πολιτών για τις δυνατότητες και τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα θα διαψευστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: