Κυριακή 27 Μαΐου 2012

TUI: Οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα, να έχουν μαζί τους μετρητά σε ευρώ

Εντύπωση προκαλεί η προειδοποίηση που κάνει η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI προς τους πελάτες της, καθώς τους συμβουλεύει, ερχόμενοι στην Ελλάδα για τουρισμό, να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά για να μην επηρεαστούν από το ενδεχόμενο περιορισμού της ρευστότητας.
Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του τμήματος για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο Μάρκους Μπρουχμίλερ, απαντώντας σε ερωτήματα πελατών για την κατάσταση στην Ελλάδα, σε περίπτωση που η χώρα μας εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, η ρευστότητα σε όλη την επικράτεια πιθανόν να μην αποκατασταθεί άμεσα. Έτσι οι Γερμανοί τουρίστες καλό θα ήταν να έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά σε ευρώ μαζί τους προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιούν τις αγορές τους. Θα μπορούν ωστόσο, επισημαίνεται, να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες τους, ενώ τους δίδεται η συμβουλή, πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία, να απευθυνθούν στην τράπεζά τους.
Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στις τιμές και επισημαίνεται πως εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί και έτσι, τρόφιμα, ποτέ, εισιτήρια και πολλά προϊόντα θα είναι ακόμη πιο φθηνά απ'ότι είναι τώρα.
Στο ίδιο σημείωμα πάντως διευκρινίζεται ότι παρά τις λίγες διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, στις περιοχές διακοπών δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί και «απολύτως καμμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών». Ακόμη και σε περίπτωση απεργίας, η TUI υποστηρίζει ότι διαθέτει τα μέσα να εξυπηρετήσει χωρίς προβλήματα τους πελάτες της.
Ο κ. Μπρουχμίλερ διαβεβαιώνει τους πελάτες του ότι και στο μέλλον, ακόμη και εάν η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει το ευρώ, οι διακοπές στην Ελλάδα θα παραμείνουν ελκυστικές, καθώς οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί θα διαπραγματεύονται τα συμβόλαιά τους με τους Έλληνες συνεταίρους τους σε ευρώ, όπως γίνεται με την Τουρκία και την Αίγυπτο, προκειμένου να αποφεύγονται οι κίνδυνοι λόγω ισοτιμίας.
Τους καθησυχάζει δε ότι ακόμη και αν η Ελλάδα δεν ανήκει στην Ευρωζώνη, θα εξακολουθήσει να ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν απλώς με την ταυτότητά τους, χωρίς να χρειάζονται διαβατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: