Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πλακώθηκαν οι «κουκούλες» με τις «σακούλες»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος «ανακάλυψε» εχθρό στο πρόσωπο του Πρόεδρου του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Ο κ. Δασκαλόπουλος βρήκε αντίπαλο στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου για να επανεκλεγεί στις εκλογές του ΣΕΒ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει τον κ. Δασκαλόπουλο ως κουκουλοφόρο της Τρόικας και ως υπαίτιο όλων των δεινών των Ελλήνων για να αποσείσει όλες τις μεγάλες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Δασκαλόπουλος καταγγέλλει τον κ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο για τις περικοπές στον κατώτατο μισθό των Ελλήνων εργαζομένων.
Η αλήθεια: Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Και οι δύο κατασπάραξαν τις αποδοχές των εργαζομένων. Ο κ. Δασκαλόπουλος έπεισε την Τρόικα να μειωθεί ο κατώτερος μισθός και επιπλέον ζήτησε την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος δέχθηκε τη μείωση του κατώτερου μισθού για να γλιτώσει δήθεν έστω και εφήμερα τους 13ο και 14ο μισθούς.
Έχει αποδειχθεί ότι «οι κουκουλοφόροι» της διαπλοκής ενημέρωναν και απαιτούσαν από την Τρόικα τη μείωση των εισοδημάτων των Ελλήνων (για περισσότερα κέρδη) αλλά το έπρατταν και με την προτροπή των τότε κυβερνώντων.
Τώρα, λόγω εκλογών, ένοχοι πολιτικοί και «κουκουλοφόροι» ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για την εξαθλίωση των Ελλήνων και κυκλοφορούν ελεύθεροι και χαμογελαστοί.
Έτσι κάπως πλακώθηκαν οι «κουκούλες» με τις σακούλες.
Η σημερινή κόντρα
Ο ΣΕΒ αρνήθηκε να λάβει μέρος στη συνάντηση που έχει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με κοινωνικούς φορείς, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία και την αγορά εργασίας.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, με τα προεδρεία της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ.
Ο ΣΕΒ έκανε γνωστό στην Ιπποκράτους ότι θα αποσταλούν γραπτά οι θέσεις των βιομηχάνων για τον κοινωνικό διάλογο. Η απουσία του ΣΕΒ από το τραπέζι του διαλόγου του Ευάγγελου Βενιζέλου ερμηνεύεται ως συνέχιση της βεντέτας που άνοιξε για την περικοπή του κατώτατου μισθού.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ είχε καταγγείλει τον κ. Βενιζέλο ως υπεύθυνο αυτού του επώδυνου μέτρου για να λάβει την απάντηση ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δημήτρης Δασκαλόπουλος είχε ζητήσει από την τρόικα να απαιτήσει τις περικοπές.
http://www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: