Σάββατο 26 Μαΐου 2012

"Εμφύλιος","καλάσνικοφ" και "πραξικόπημα".Ανεύθυνοι πυροδοτούν τη προεκλογική περίοδο

Θα είναι μια πολύ δύσκολη προεκλογική περίοδος.Το θέμα είναι να μην γίνει και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες της.Δεν το λέμε τυχαία.Τα όσα ακούγονται όσες οι μέρες περνούν είναι ασύλληπτα!Οι λέξεις “εμφύλιος”,”καλάσνικοφ”,”συμμορίες” και βέβαια το γνωστό “πραξικόπημα” ,χρησιμοποιούνται όλο και πιο πολύ ,όλο και πιο εύκολα από χείλη υποτίθεται υπεύθυνων πολιτικών και δημοσιογράφων.Το μόνο που μένει είναι να αρχίσουν να λένε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες και δημόσια!
Είναι πραγματική ντροπή για τη πολιτική ζωή αυτής της χώρας ότι εκπρόσωποί της σε συζητήσεις τους δεν διστάζουν να μιλούν για “εμφύλιο” που έρχεται,για τα “καλάσνικοφ” που θα πάρουν πολίτες ή συμμορίες στα χέρια αν η χώρα οδηγηθεί σε πτώχευση! Που και που θυμούνται και το ξεπερασμένο πια “πραξικόπημα”.Κάποιοι μπορεί και να το νοσταλγούν!
Έτσι κι αλλιώς από την αρχή αυτής της κρίσης με την ανοχή αν όχι με αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών μας ηγεσιών προκλήθηκαν “μικροί εμφύλιοι” μέσα στη κοινωνία.Οι στρατιωτικοί το ξέρουν πολύ καλά γιατί το έζησαν στο πετσί τους.Τότε που τους παρουσίαζαν ως “αυτιστικούς”,”αντιπαραγωγικούς”,”προνομιούχους” τεμπέληδες.Και μαζί κι ένα πλήθος άλλων εργαζόμενων οι οποίοι κατά τη γνωστή φράση του κ.Πάγκαλου τα “έφαγαν” μαζί με τους πολιτικούς.
Η χώρα περνάει πολύ δύσκολες ώρες.Οι εκλογές που έρχονται είναι σαφώς εξαιρετικά κρίσιμες. Και γι΄ αυτό απαιτείται ιδιαίτερη σοβαρότητα και ψυχραιμία.Ασφαλώς η κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να θέσει τα επιχειρήματά της ακόμη και διλήμματα στους πολίτες όπως αυτά που ακούμε για ευρώ ή δραχμή,ευρωπαϊκή πορεία ή αποχώρηση.Τα πάντα μπορούν και πρέπει να συζητηθούν και να αναλυθούν. Αυτό είναι το νόημα της προεκλογικής αντιπαράθεσης και στις 17 Ιουνίου οι πολίτες θα επιλέξουν.Τόσο απλά πρέπει να είναι τα πράγματα.
Όλες οι άλλες έξαλλες,ανεύθυνες,επικίνδυνες απόψεις που έχουν αρχίσει να ακούγονται και να διαχέονται στην κοινή γνώμη,πρέπει άμεσα να κοπούν με το μαχαίρι.
Η χώρα χρειάζεται ,ενότητα. Είναι επείγον να επιτευχθεί αυτός ο στόχος,γιατί τα δύσκολα θα αρχίσουν στις 18 Ιουνίου,όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών. Όποιο δρόμο κι αν επιλέξουμε εμείς οι ψηφοφόροι δεν θα είναι εύκολος.
http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: