Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο ΣΕΒ αποδείχθηκε πιο φιλεργατικός από τους Βενιζέλο και Σαμαρά!

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ζήτησε να καταργηθεί ο νόμος - της άγριας λιτότητας της Μέρκελ - που μειώνει κατά 22% τον βασικό μισθό και να μην πειραχθεί η μετενέργεια, δηλαδή οι δύο αντεργατικοί νόμοι που μελέτησαν Παπανδρέου και Βενιζέλος και τους ψήφισαν οι 200 βουλευτές ( του ναι σε όλα ) της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους οποίους τιμώρησε ο λαός στις 6 Μαΐου, αλλά η ΝΔ κέρδισε λόγω του καλπονοθευτικού εκλογικού νόμου 50 βουλευτές δώρο που το ποσοστό της δεν δικαιολογούσε!
Με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ισπανίας Αλφρέντο Ρουμπαλκάπα, της Ιταλίας Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι υπάρχει κλίμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, αλλά και ομοθυμίας για την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης.
Υποδεχόμενος τον πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζ. Γκάμπριελ, ο Ευ. Βενιζέλος, σε συνομιλία του ενώπιον των δημοσιογράφων, τον ρώτησε ποιες είναι οι εντυπώσεις του από τη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.
Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης του είπε ότι οι συζητήσεις ήταν δύσκολες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι οι δηλώσεις (σσ: του κ. Γκάμπριελ) ήταν σκληρές αλλά ορθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: