Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και ζητούν σεβασμό στο αποτέλεσμα των εκλογών

Την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και την εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με στέλεχος του Λευκού Οίκου, να δηλώνει ότι «θα πρέπει να σεβαστούμε τον Ελληνικό λαό, όταν θα πάρει την απόφασή του».
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής σύμβουλος Eθνικής Aσφάλειας για τη Στρατηγική Επικοινωνίας, Μπεν Ρόουντς,, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα των συνόδων κορυφής της G8 και του ΝΑΤΟ, τόνισε την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση Ομπάμα αναγνωρίζει τις «τεράστιες θυσίες» του Ελληνικού λαού.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Ρόουντς σημείωσε ότι «πρώτα απ' όλα, τελικά, είναι στο χέρι του ελληνικού λαού για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Έτσι είναι δική τους η απόφαση ως προς το ποιους ηγέτες θα επιλέξουν και εάν βλέπουν το μέλλον τους στην ευρωζώνη ή όχι. Και γι' αυτό, σεβόμαστε το γεγονός ότι αυτή τελικά θα είναι μια κυρίαρχη απόφαση που θα ληφθεί από τους Έλληνες, και πρέπει να αποφασίσουν να κάνουν ό,τι είναι προς το συμφέρον τους».
Στη συνέχεια, ο κ. Ρόουντς ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα τόνισε ότι «ακόμα κι αν μιλάμε με τεχνικούς όρους για το γεγονός ότι υποστηρίζουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, αναγνωρίζουμε τις τεράστιες θυσίες που γίνονται από τον Ελληνικό λαό».
Τέλος, ο κ. Ρόουντς σημείωσε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες «αναγνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν να λάβουν μία πολύ σημαντική απόφαση και ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είπαν ότι προφανώς κάνουν σχέδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών και είναι συνετό να το πράξουν. Θα πρέπει να σεβαστούμε τον Ελληνικό λαό, όταν θα πάρει την απόφασή του»

Δεν υπάρχουν σχόλια: