Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

"Η Μέρκελ δε μπορεί να αποφασίζει μόνη της για την Ευρώπη"

Ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Μπενουά Αμόν επιτέθηκε σήμερα στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ καλώντας την να "καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης", σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.
"Δεν ψηφίσαμε να υπάρχει μια πρόεδρος της ΕΕ που αποκαλείται κυρία Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων", είπε ο Αμόν όταν ρωτήθηκε για την επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου που προτείνει ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
"Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη συνθήκη για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης" καθώς "η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα" και "οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία", τόνισε, υποστηρίζοντας ότι "η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη".
"Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ", πρόσθεσε ο Αμόν.
Ο Ολάντ αναμένεται να συναντηθεί με την καγκελάριο της Γερμανίας την Τρίτη, μετά την ορκωμοσία του.
"Εφαρζόμουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί", επέμεινε ο Αμόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: