Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Γιούνκερ: Το πρωί θα ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση αν θα πληρώσει το ομόλογο

Τελευταίο eurogroup για Σαχινίδη «συντροφιά» με τους τροϊκανούς
Ξημερώνει η ημέρα «Χ» για το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ και ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν τελικά θα πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ που λήγει σήμερα.
Κλείνοντας τις εργασίες του χθεσινού eurogroup, ο κ.Γιούνκερ ανέφερε ότι το πρωί οι ελληνικές αρχές θα ανακοινώσουν την απόφασή τους για το τι θα πράξουν σε σχέση με το συγκεκριμένο ομόλογο. Απέφυγε επίσης να επιβεβαιώσει εάν ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κύριος Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την χώρα μας στο συμβούλιο eurogroup, τάχθηκε υπέρ της πληρωμής του ελληνικού ομολόγου –όπως είχε αποκαλύψει το Σάββατο το
protothema.gr.
Το βέβαιον είναι πάντως ότι μόνο ευχάριστα δεν κύλησε για τον κ.Σαχινίδη η τελευταία ίσως παρουσία του ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης. Απομονωμένος από τους υπόλοιπους ευρωπαίους ομολόγους του, χωρίς καν την συμπαράσταση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια στις συνεδριάσεις αυτές οι έλληνες υπουργοί Οικονομικών από τον πρόεδρο του ΣΟΕ κ.Γιώργο Ζανιά που παραιτήθηκε (και πλέον θα εργάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδος), ο κ. Σαχινίδης είχε συνομιλίες κυρίως με τους «θεσμικούς» συνομιλητές της χώρας μας στα συμβούλια αυτά.
«Κουμπωμένος» τον άκουγε στην κατ’ιδίαν συνομιλία του ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ενώ πολύ σκεπτικός και αγέλαστος παρέμενε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μια τυπική χειραψία και λίγα λόγια αντάλλαξε μόνο με τους γνωστούς από την παρουσία τους στην Αθήνς ως εκπροσώπους της Τρόικα κυρίους Σερβάας Ντερόουζ και Ματίας Μορς, οι οποίοι μετείχαν επίσης στην συνεδρίαση του eurogroup ως αρμόδια για την πορεία της χώρας μας στελέχη της Κομισιόν.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: