Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Οι ελληνικές κάλπες δονούν την Ευρώπη

Μια ανησυχία διαρκείας έχει "καταλάβει" τους ευρωνεοφιλελεύθερους μετά την εκλογική καταστροφή των μνημονιακών στην Ελλάδα αλλά και την ήττα του Σαρκοζί στη Γαλλία. Η σημερινή πορεία άγριας λιτότητας στην Ευρώπη δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την ψήφο των πολιτών τόσο στη χώρα μας όσο και στη Γαλλία. Βέβαια, ισχυρό ήταν το πλήγμα που δέχτηκε και η ίδια η Μέρκελ στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπου τράκαρε άγρια η "πολιτική" της και ο εκλεκτός της.
Είναι προφανής ο αιφνιδιασμός των κυρίαρχων κέντρων των ευρωνεοφιλελεύθερων και η σπασμωδική προσπάθειά τους να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους ώστε αν γίνει δυνατόν, να "αποκατασταθεί" η συνήθης τάξη πραγμάτων.
Ο πόλος Σόιμπλε και άλλοι της ίδιας συμμορίας επαναλαμβάνουν νυχθημερόν τις απειλές και τους εκβιασμούς, χωρίς μάλλον να "αντιλαμβάνονται" ότι έτσι σε έναν βαθμό επιτυγχάνουν τα... αντίθετα αποτελέσματα.
Ο κόσμος της Αριστεράς είναι αποφασισμένος να στείλει και πάλι το δικό του μήνυμα στην Ευρώπη, εδραιώνοντας την ιστορική εκλογική επιτυχία και διεκδικώντας μια πλήρη εκλογική - πολιτική ανατροπή!
Η Κυριακή 6 Μαΐου έδωσε ένα γερό πρόκριμα λαϊκής ενότητας γύρω από το ψηφοδέλτιο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και παράλληλα "ώθησε" εντυπωσιακά προς τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού αριστερού προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης.
Ζήσαμε, ζούμε μια ειρηνική, αλλά δυναμικότατη εξέγερση των συμπολιτών μας που μπορεί, και ελπίζουμε, να επιφέρει το τελικό ανατρεπτικό χτύπημα στο σάπιο σύστημα του νεοφιλελεύθερου (πάλαι ποτέ) δικομματισμού.
Ο εφιάλτης που έφτιαξαν στην Ελλάδα με τις τυφλές μνημονιακές πολιτικές τους "μετατρέπεται" σε... εφιάλτη για τη σιδερένια καγκελάριο Μέρκελ και την παρέα της, που τώρα τρέχει και "ξανατρέχει". Χθες μίλησε και με τον Κ. Παπούλια "απαιτώντας"... ισχυρή κυβέρνηση! Βλέπετε, άλλα σχεδίαζαν, ετοίμαζαν, περίμεναν και άλλα έβγαλε η μαγική, ανατρεπτική ψήφος του λαού μας.
Βλέπετε, δυόμισι χρόνια τώρα "δεν έβλεπαν" τις συνεχείς αντιδράσεις, τις κινητοποιήσεις, τις συγκεντρώσεις, τις απεργίες, τις πλατείες με τους πολύχρωμους "αγανακτισμένους" και αδίστακτα μεθόδευαν - υλοποιούσαν μια καταστροφική συνταγή. Οι συμπολίτες μας, οι συναγωνιστές μας απέδειξαν ότι τα σχέδια παράκαμψής τους μπορούν να αναχαιτιστούν και η πολιτική βούλησή τους να επιβάλει ουσιαστικές αλλαγές.
Τα μονεταριστικά, νεοφιλελεύθερα τείχη που οικοδομούνται στην Ευρώπη και διαιρούν τους Ευρωπαίους ήρθε η ώρα να ρηγματωθούν και να γκρεμιστούν.
Μπορεί στον χορό των εκβιασμών να ξαναμπαίνουν τώρα και οι γνωστοί "οίκοι" (Fitch για Ελλάδα, Moody's για ισπανικές τράπεζες), μαζί με τους πάντα πρόθυμους "σερβιτόρους" τους, ενώ με διάφορες διαρροές, non paper και ημιεπίσημα σημειώματα επιχειρείται να δημιουργηθεί μια κοινωνική "καθίζηση" και ένας "βολικός" κύκλος επαναλαμβανομένων εκβιασμών (δεν θα 'χετε μισθούς, συντάξεις κ.ά.). Πολλοί πρόθυμοι στα κυρίαρχα media πολλαπλασιάζουν και διευρύνουν τις "πιέσεις" και τις "απειλές" με έναν πρωτοφανή "συντονισμό", ενώ την ίδια ώρα διεθνώς πολλαπλασιάζονται οι φωνές, οι αναλύσεις, τα ρεπορτάζ, οι δηλώσεις που στηρίζουν την αγωνιστική, ανατρεπτική στάση των Ελλήνων και εγείρουν τα κεντρικά ερωτήματα για τη συνολική κρίση της Ευρώπης και των αδιεξόδων της σιδερένιας λιτότητας της Μέρκελ και "ομοίων". Ακόμη και η δήλωση του Γιούνκερ για "ανοησίες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" έμεινε "πίσω" από τις άλλες "βολικές" απειλές, ενώ και προσεχτική προσέγγιση του νέου Γάλλου πρωθυπουργού ότι "καθυστέρησε πολύ η βοήθεια στην Ελλάδα" δεν αξιολογήθηκε ως "κατάλληλη" από τους... μνημονιακούς.
Αυτές τις μέρες στη συνάντηση των G8 θα γίνουν συζητήσεις που θα έχουν συνέπειες και για τη συνέχεια της Ευρωζώνης, άλλωστε ο Ομπάμα κάθε άλλο παρά νέα κρίση, ή βαθύτερη κρίση του ευρώ "αναμένει", όταν σε λίγους μήνες παίζεται η επανεκλογή του.
Η άγρια λιτότητα είναι καταδίκη για την Ευρώπη και πρέπει να ανατραπεί. Ο Ολάντ υπογραμμίζει ότι χρειάζεται ισχυρή δόση ανάπτυξης αν θέλουμε μια συνεκτική Ευρώπη.
Ευρώ χωρίς Ευρώπη δεν έχει νόημα, η Ευρώπη με τον ζουρλομανδύα των ευρωνεοφιλελεύθερων κατεδαφίζεται, μια Ευρώπη για τους μεγαλοτραπεζίτες, τους μεγαλοκομπιναδόρους και τους καρχαρίες είναι μια Ευρώπη που επιστρέφει στη φεουδαρχία και προκαλεί τη δίκαιη αγανάκτηση, αντίσταση των Ευρωπαίων. Το σταυροδρόμι είναι κρίσιμο.
* Για την παρουσίαση του Διεθνούς Τύπου συνεργάστηκαν:
Κάκη Μπαλή, Δημήτρης Στούμπος, Μιχάλης Τρίκκας, Ελένη Τσερεζόλε
avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: