Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Αποφεύγει για πρώτη φορά τη σύνοδο του ΕΛΚ η Μέρκελ - Φοβάται τις αντιδράσεις

Σοκ έχει προκαλέσει στους ευρωπαϊκούς κύκλους των Βρυξελλών η είδηση ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αποφάσισε να μην παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για πρώτη φορά στη θητεία της.
Στη Σύνοδο αυτή πριν τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, η κυρία Μέρκελ θα ερχόταν σε ιδιαίτερα δεινή θέση, καθώς πλέον το κλίμα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ιδιαίτερη βαρύ τόσο για εκείνη όσο και για τις γερμανικές εμμονές περί λιτότητας.
Έτσι είναι προφανές πως η Γερμανίδα καγκελάριος επιχειρεί να αποφύγει τυχόν αντιπαράθεση με τους άλλους κεντροδεξιούς ηγέτες και ειδικά από εκείνους των οποίων οι χώρες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και έχουν ήδη αναγκαστεί να γονατίσουν τους πολίτες σύμφωνα ακολουθώντας τις συνταγές του Βερολίνου.
Άλλωστε οι φωνές πλέον πληθαίνουν σε όλον τον κόσμο που διαφωνούν πλέον ανοιχτά με τους χειρισμούς της, αλλά και με τους κανόνες που έχει ήδη επιβάλλει για δημοσιονομική πειθαρχία.
Το κλίμα στη Σύνοδο είχε φανεί και από τη Σύνοδο των G8, όπου οι περισσότεροι ηγέτες επιχείρησαν να μεταπίσουν την κυρία Μέρκελ να βάλει στην ατζέντα τόσο την ανάπτυξη όσο και την έκδοση ευρωομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: