Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Η “Αριστερά της Αριστεράς” δεν πάει στον παράδεισο

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε αυτό που επιμελώς προσπαθούν να αποκρύψουν όσοι εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως Ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά. «Είμαστε στα αριστερά της Αριστεράς», ομολόγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα το κόμμα του προαναγγέλλει ακύρωση και καταγγελία του Μνημονίου.
Είναι προφανές ότι «Ο άνθρωπος που φοβάται η Ευρώπη», σύμφωνα με τον τίτλο που επέλεξε το γαλλικό περιοδικό για να συνοδεύσει τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φοβίζει τους Έλληνες που τον ψήφισαν ή που προτίθενται να ψηφίσουν.
Κι αυτό γιατί ο Ελληνικός λαός «αγοράζει» εύκολα λαϊκισμό- όπως έκανε και με τα «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου- και μετά «αγανακτούν» και κραυγάζουν εναντίον αυτών που τους είπαν ψέματα. Καμία όμως αυτοκριτική για την επιλογή τους. Για όλα ευθύνονται οι κυβερνήσεις, αλλά ποτέ οι ίδιοι που ψηφίζουν.
Αυτό θα συμβεί και με τον κ. Τσίπρα εφόσον οι Έλληνες κάνουν το λάθος να ψηφίσουν εντυπώσεις και όχι ουσία. Αυτό θα συμβεί εφόσον οι Έλληνες μέσω του ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρουν στην εξουσία τους κρατικοδίαιτους του ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακομίσει στη Κουμουνδούρου ως μια από τις 12 συνιστώσες του. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπάρχει επιστροφή αφού η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: