Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Τι εννοεί o “ μαντατοφόρος Ερμής” του Κυβερνείου;

Στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών της 26ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται αναλυτική πρόβλεψη για το μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος!"
Τάδε έφη ο Υπουργός Οικονομίας κατά την αναχώρησή του για τη Βελγική Πρωτεύουσα, για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής.
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε, γιατί η περίπλοκη λεκτική περικοκλάδα Βενιζέλου έχει και συνέχεια:
O μηχανισμός αυτός- είπε- καλύπτει πλήρως το κοινό ενδιαφέρον της Ελλάδας και των εταίρων της για την εμπρόθεσμη και επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος και των συναφών δεσμεύσεων της χώρας μας. Θεμέλιο του μηχανισμού αυτού είναι άλλωστε η αυτονόητη παραδοχή ότι η Ελλάδα είναι αυτή που έχει όχι μόνο την ευθύνη αλλά και το κίνητρο να φροντίσει για την εφαρμογή του προγράμματος». Αλλά τι να εννοεί άραγε ο "μαντατοφόρος Ερμής" του Κυβερνείου;
Ας προσπαθήσουμε να τα επεξηγήσουμε: Λέει ότι η Ελλάδα- δηλαδή εμείς- έχουμε μαζί με τους «εταίρους» μας, κοινό ενδιαφέρον για την εφαρμογή του προγράμματος.
Καιγόμαστε με άλλα λόγια για το πρόγραμμα και τις "συναφείς δεσμεύσεις".Δηλαδή αδημονούμε για να εκπυρσοκροτήσει το «περίστροφο στον κρόταφο» που μας έχει βάλει η τρόικα , εκβιάζοντας: Eφαρμόστε ότι σας ζητάμε αλλιώς ξεχάστε PSI και λοιπά..
Δηλαδή ενδιαφερόμαστε σφόδρα -κατά τον κ.Βενιζέλο- να "αυτοκτονήσουμε"ομαδικώς ως ελληνική κοινωνία ,με ακόμη μεγαλύτερη ανεργία. Ενδιαφερόμαστε να εξαπλωθεί ακόμη περισσότερο η ασθένεια της φτώχειας, με "επιδημία" απολύσεων, σε άλλους 150 χιλιάδες -και βάλε- απασχολουμένους σε ΔΕΚΟ ,Τράπεζες και συναφείς οργανισμούς ευρείας ή μικρής συμμετοχής του Δημοσίου.
Να απολυθούν δηλαδή όσοι κατά την τρόικα είναι "περιττό έξοδο" για τα συμφέροντα των δανειστών και πρέπει αμέσως να ξεκουμπιστούν!
Είπε κι άλλα οκ. Βένζέλος όπως ότι: " Οι εταίροι μας γνωρίζουν ότι η "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση", βασίζεται στην θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής τους ταυτότητας και αξιοπρέπειας. Αυτή η θεμελιώδης αρχή-είπε- ισχύει πλήρως και για τις χώρες-μέλη που, καθώς διέρχονται περιόδους κρίσης και προσαρμογής, έχουν ανάγκη από τη βοήθεια των εταίρων τους προς όφελος όλης της Ευρώπης και ειδικότερα της Ευρωζώνης."
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών, μας προειδοποίησε: Όποιος θέτει σε ένα λαό το δίλημμα μεταξύ οικονομικής βοήθειας και εθνικής αξιοπρέπειας αγνοεί βασικά ιστορικά διδάγματα.
Δηλαδή δεν είναι ο ίδιος και οι Πρωθυπουργοί ΤΟΥ Παπανδρέου- Παπαδήμος, που θέτουν το δίλημμα οικονομική βοήθεια ή εθνική αξιοπρέπεια;
Κατά τον κύριο Βενιζέλο είμαστε ακόμη κυρίαρχοι των τυχών μας και ΔΕ βιώνουμε την"ειρηνική επέλαση" των Γερμανών! Μέχρι σήμερα οι "Γερμαναράδες" που κατέλαβαν καρέκλες σε διάφορα υπουργεία, απλώς έκαναν "πρακτική" για το μάστερ τους πάνω στην ανικανότητα την αφερεγγυότητα και την ευχέρεια του "yes sir" του ιδίου και των υπολοίπων της Κυβέρνησης. Να μας βοηθήσουν ήλθαν οι άνθρωποι και όχι να μας επιτηρήσουν και να καταγράψουν τι θα μας κατάσχουν! Εθνική Αξιοπρέπεια! Τι όμορφες έννοιες για θεωρία για πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.
Αλλά εμείς οι "πεζοδρομιακοί", εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο, όπου ΔΕ συχνάζουν Βουλευτές και Υπουργοί- πλέον-, δεν κατανοούμε πως προστατεύεται η αξιοπρέπεια της Ελλάδας και των Ελλήνων, όταν απαιτείται να καταστρατηγηθεί το Σύνταγμά , δηλαδή ο φρουρός του Πολιτεύματος!
Όταν με ωμότητα εκδηλώνεται η βούληση των ξένων για επιβολή Ευρωπαίου τοποτηρητή, όχι για να εποπτεύσει το "λάδωμα" της μηχανής της ανάπτυξης που θα οδηγούσε και στην "θεσμική"ισοτιμία των κρατών- την οποία αναφέρει ο κ. Βενιζέλος-αλλά για να ελέγχει την εισροή στο "ταμείο των δανειστών"και του τελευταίου ευρώ από τη "υπολογισμένη" οφειλή μας!
Επίσης, δε χωράει ο νους μας σε ένα ανεξάρτητο Έθνος, με ανεξάρτητη Κυβέρνηση,
πως έμεινε αναπάντητο το προχθεσινό "ρεσιτάλ" δηλώσεων της κ. Μέρκελ στο Νταβός, η οποία -ούτε λίγο, ούτε πολύ- μας μίλησε για την Ευρώπη των ονείρων της.
Μας μίλησε για μια Ομοσπονδία Κρατών στην οποία η Γερμανία-λόγω εμπειρίας- θα έχει το πάνω χέρι και οι ηγεσίες των χωρών θα εκλέγονται από τους πολίτες και θα πληρώνονται έχοντας το ρόλο του παλιού "δραγάτη" που φύλαγε τα αμπέλια των τσιφλικάδων!
Χθες -λένε- ο κ. Τόμσεν είπε πως «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη 13ος και 14ος μισθός» για να πάρει απάντηση από τον πρωθυπουργό: «Η κατάργηση των "δώρων" θα προσθέσει δύο μονάδες στην ύφεση».
Λάθος απάντηση ενός τραπεζίτη σε ρόλο "λάθος" πρωθυπουργού, κατά τη γνώμη μας ! Όταν διαπραγματευόμαστε για ένα ζωτικής σημασίας κοινωνικό ζήτημα, οφείλουμε επίσης να εναντιολογήσουμε ότι ΠΟΥΘΕΝΑ στην ευρωζώνη δεν υπάρχει "κατώτατος μισθός" μικρότερος από τα 1000 Ευρώ!
Ότι δεν υπάρχει επίδομα ανεργίας κάτω από τα 800 Ευρώ και δε μένει χωρίς νοσοκομειακή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη ο μακροχρόνια άνεργος, ακόμη και αν ανήκει στην "αστέγαστη κοινωνία" των μεταναστών!(βλέπε κοινωνικό πρόγραμμα Γαλλίας).
Ότι δεν πληρώνουν χαράτσια δήθεν έκτακτα,ότι δεν καταπατούνται τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα από το Κράτος, δε λαδώνεται η Δικαιοσύνη και οι τίμιοι δικαστές δεν μπορούν να στείλουν στη φυλακή άτιμους πολιτικούς!
Στη λέξη "εταίρος" πάλι, δηλαδή φίλος: Πόσο φίλη μπορεί να είναι αλήθεια η Γερμανία και πόσο μας... πληρώνουν οι φορολογούμενοι της, όταν μόνον την τελευταία διετία, από τα επιτόκια των δανείων προς την Ελλάδα, εξοικονόμησε περί τα 40 δις Ευρω; για να μην επανέλθουμε στην "οικονομική κατασκοπία" που ασκούσε επί δεκαετίες σε βάρος της χώρας μας με Ζίμενς ,κλπ. Για να μην πάμε ακόμη πιο πίσω! Ήταν λέει "ωμός" ο κ. Τόμσεν στου Μαξίμου! Κόψτε τα όλα, αλλιώς ξεχάστε PSI και δάνειο, είπε.Αλήθεια αν πτωχεύσει η Ελλάδα ο κ. Τόμσεν τι θα βγάλει.
Είναι τόσο άμεμπτου ηθικής ,ώστε να μην έχει δημιουργήσει έστω και την ελάχιστη υπόνοια ότι πιθανόν και να επιθυμεί να τα κάνουμε θάλασσα, επειδή μέσα στα κυκλώματα κινείται και τα cdς έχουν ψωμί; Γιατί δε ζητήθηκε μέχρι σήμερα η αντικατάστασή του για διασάλευση της εθνικής ηρεμίας από το κλίμα αντιδράσεων που δημιουργεί η άφιξή του κάθε φορά ;
Αναλογίζεται μήπως ο κ. Τόμσεν και οι συν αυτώ, τις επιπτώσεις όταν ο Ελληνικός λαός θα βγαίνει στους δρόμους και θα τυχαίνει να ακούει ευρωπαϊκή γλώσσα ; Τι θα συμβεί όταν-ενδεχομένως- ξεσπάει το ποτάμι της αγανάκτησης; Πως σκέπτονται οι "εταίροι "να το ανακόψουν; Μήπως με κομάντος και ελικόπτερα, κατά τα πρότυπα των ειρηνικών εισβολών σε άλλα γειτονικά κράτη, Ευρωπαϊκά μεν αλλά όχι της "οικογενείας";
Αποφεύγοντας ο κ. Παπαδήμος να πει ευθέως την απειλή των τροϊκανών "Κόψτε τα όλα αλλιώς ξεχάστε PSI και δάνειο» βάζει κορυφαίο «στοίχημα» για το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη, να το πετύχει και που όπως λέει αφορά στη διάσωση της χώρας από τον κίνδυνο χρεοκοπίας!
Ο κ. Παπαδήμος διαμηνύσει στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ότι τα περιθώρια για «αμφιθυμίες» είναι ελάχιστα, υπογραμμίζοντας :
«Πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί αλλιώς χάνουμε το τρένο! Είναι στενά τα περιθώρια, από το PSI εξαρτάται η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας».
Μόνον που οι προτροπές γίνονται από έναν "τύποις Πρωθυπουργό", ο οποίος από μόνος του επέλεξε την "υποβάθμιση"του ρόλου του!
Η διαρροή του εγγράφου, με τα ανατριχιαστικά περί εποπτείας της χώρας από Γερμανό ή άλλον τοποτηρητή, την ύπαρξη του οποίου, η κα Διαμαντοπούλου από τηλεοράσεως κατηγορηματικώς απέρριπτε, αλλά όλο και επιβεβαιώνεται από τα ξένα ΜΜΕ ότι υφίσταται ΔΕΝ του επιτρέπει του κυρίου Παπαπδήμου, να βάζει στοιχήματα ως ΄Ελληνας Πρωθυπουργός!
Τα στοιχήματα που κερδίζουν τούτη την ώρα είναι μόνον των κερδοσκόπων ,που ανυπομονούν να εισπράξουν σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.
Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Παπαδήμος ο οποίος διετέλεσε, κεντρικός Τραπεζίτης σε Ελλάδα και ΕΚΤ, αμισθί σύμβουλος του κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ και σήμερα εντολοδόχος Πρωθυπουργός της ΕΕ , με τη συναίνεση των τριών Αρχηγών κομμάτων-στην ουσία ανύπαρκτων- πιστεύει ότι θα συνεχίζει να διαμένει εντός ελληνικών συνόρων;
Ο Υπουργό Οικονομίας κ. Βενιζέλος,δεν μπορεί να επιμένει ότι είναι στην ευχέρεια της Ελλάδος η διάσωσή της!
Ούτε μπορούμε να ανεχθούμε τούτη την ώρα, τον αόρατο Γ. Παπανδρέου, με "όψιμη" αποφασιστικότητα να προειδοποιεί τους τροϊκανούς και να θέτει κόκκινες γραμμές για μείζονος εθνικής σημασίας ζητήματα, τα οποία προέκυψαν από δικά του λάθη.
Απαιτούμε εδώ και τώρα τις πραγματικές αλήθειες ώστε να προετοιμαστούμε και για το τίμημα αλλά και για την έξτρα περιποίηση των αναξίων ημών πολιτικών!
Αύριο, η κα Μέρκελ και οι ομογάλακτες "ανθελληνικών φρονημάτων"χώρες του Βορά, βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πρόσθετες απαιτήσεις , εκ προοιμίου μη εφαρμόσιμες!
Τόσο κραυγαλέα μη υλοποιήσημες, ώστε ήδη άρχισε η καχυποψία κάποιων χωρών, μήπως όλα όσα σχεδιάζονται για την Ελλάδα είναι μπλόφα και πανηγύρι κερδοσκοπίας σε βάρος της χώρας μας.
Πάντως οριστικές αποφάσεις στην αυριανή συνάντηση κορυφής , δε θα ληφθούν!
Μάλλον πρόκειται για ενημερωτική συνάντηση για τις εξελίξεις κυρίως στην Ελλάδα.
Πιθανόν και μια βολιδοσκόπηση εκατέρωθεν προθέσεων: Από πλευράς της κας Μέρκελ για να μαζέψει αντιδράσεις μετά την ομιλία της στο Νταβός και από τους άλλους ηγέτες προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς επιδιώκει!
Οι κρίσιμες για το μέλλον της Ελλάδας, αποφάσεις θα παρθούν τον Μάρτιο! Και ότι χαλεπό είναι να συμβεί, ας μη ξεχνάμε ότι με την άδεια "ακατάλληλων πολιτικών" θα συμβεί.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ εμείς τους επιλέξαμε και εμείς έχουμε καθήκον να τους απομακρύνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: