Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ένας άνδρας μωρέ. Να τους πει ΟΧΙ κι ας υπάρξουν αντίποινα!

Η ψυχρή "εκτέλεση" των Ελλήνων εργαζομένων από την τρόικα άρχισε:
Οι αδιάλλακτοι εντεταλμένοι υπάλληλοι του ΔΝΤ συναντούν τους "υποταγμένους" εγχώριους κυβερνήτες μας και απαιτητικά τους σπρώχνουν, να καταστρατηγήσουν κάθε συνταγματικώς κατοχυρωμένο εργασιακό δικαίωμα. Η τρόικα προβάλλει σαν παραδείγματα, όχι μόνον το "εργασιακό γίγνεσθαι" σε Ισπανία και Πορτογαλία, αλλά και στον "παράδεισο της ανταγωνιστικότητας" τη Βουλγαρία".
Στη γειτονική χώρα- αν δεν με απατά η μνήμη- προσέφευγαν εδώ και χρόνια οι "σοβαροί" Έλληνες επιχειρηματίες για να ζήσουν τη νιρβάνα του υπερκέρδους.
Και δεν εννοώ τους μετρημένους στα δάκτυλα χαρισματικούς και προνοητικούς επενδυτές, που προβλέποντας την Ευρωπαϊκή " ένταξη" της χώρας του πρώην Ανατολικού μπλοκ, πούλησαν χρήσιμες υπηρεσίες, αύξησαν δικαίως τα κέρδη τους και πρόσθεσαν θέσεις εργασίας στη γείτονα χώρα.
Εννοώ τους άλλους... Τους χρυσοθήρες κρατικοδίαιτους, οι οποίοι αφού έτυχαν επιδοτήσεων, υπερ-δανεισμού, τεχνηέντως προκάλεσαν την πτώχευσή τους, άφησαν άνεργο το προσωπικό των εταιρειών τους, μετέφεραν την έδρα των επιχειρήσεών τους, ακριβώς για να εκμεταλλευτούν τα φθηνό εργατικό δυναμικό και να υπερ-κερδίσουν στη γειτονική χώρα, καθώς εντός Ελλάδας, δεν τους σήκωνε άλλο το κλίμα! Αυτό είναι το πρότυπο του "επενδυτή" που πρέπει να έλθει και που τον "προσκαλεί" η τρόικα.
Αυτή η τριανδρία που μετατρέπει τα "παράπονα" των συνδαιτυμόνων της επενδυτών, δήθεν ως επιβεβλημένη ανάγκη για ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας. Τα κτυπήματα του Κυβερνείου των Βρυξελλών, είναι πολλά και καθημερινά!
Η κα Μέρκελ στο Νταβός, άλλωστε το ξεκαθάρισε:Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί να λειτουργήσει στο μέλλον, στα πλαίσια μιας Ομοσπονδίας και είναι δεδομένο ότι οι ηγεσίες των χωρών- μελών θα λειτουργούν υπό εποπτεία.
Οι διαπραγματεύσεις των "κοινωνικών εταίρων" με αποκλίσεις από τις αρχικές αδιάλλακτες θέσεις- κοινώς με λίγο νεράκι στο κρασί- πέφτουν πλέον στο κενό!
Δώρα, συντάξεις, κατώτατος μισθός, πρέπει τούτη την ώρα να προσαρμοστούν στις επιβολές της τρόικα η οποία έδειξε αμετακίνητη στις θέσεις της, κατά την πολύωρη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας.Διεμήνυσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο προς την Ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να προωθήσει και μάλιστα αμεσότατα, όλες τις επώδυνες παρεμβάσεις στα εργασιακά.
Ο επικεφαλής κ. Τόμσεν, στο τελεσίγραφό του αναφέρει:
«Πάρτε όλα τα μέτρα χωρίς καθυστέρηση» ήταν η σκληρή γραμμή στην οποία επέμεινε η τρόικα που ζητεί πλέον άμεση εφαρμογή όλων των αλλαγών στα εργασιακά και συγκεκριμένα μειώσεις κατώτατου μισθού, περικοπή στον 13ο και 14ο, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, πάγωμα αυξήσεων, ωριμάνσεων, επιδομάτων, κατάργηση της μετενέργειας στις κλαδικές συμβάσεις, προσφυγή στη Διαιτησία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη εργοδοτών – εργαζομένων, μείωση εισφορών και μείωση επικουρικών συντάξεων.
Ο τροϊκανός "τσαλάκωσε" το χαρτί της εργασιακής συμφωνίας που επικαλέστηκε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και επισημαίνει: "Αυτό που προέχει είναι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας."
Και ο Υπουργός "υπεργνώστης" των εργασιακών θεμάτων και επί πολλά χρόνια συνδικαλιζόμενος υπέρ των "οφιτσίων" των συναδέλφων του στα Ασφαλιστικά Ταμεία, λειτούργησε ακριβώς όπως οι "χατρογιακάδες" υπάλληλοι του 19ου και 18ου αιώνα !
Όχι δεν κρύφθηκε ο κύριος Κουτρουμάνης κάτω από ένα τραπέζι, αλλά ακολουθώντας τη "νέα μόδα" των Υπουργών της Κυβέρνησης Παπαδήμου, που θέλουν να αποποιηθούν τις ευθύνες σκληρών αποφάσεων, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο, μετριάζουν το προσωπικό πολιτικό κόστος, δήλωσε: «Το θέμα είναι πλέον πολιτικό»!
Αύριο θα υπάρξει και νέα συνάντηση τρόικα και Κουτρουμάνη και νέα "σαρκαστική" αντιμετώπιση του Υπουργού, από τον κ. Τόμσεν και πιθανόν και τελεσίδικες αποφάσεις για τα εργασιακά με υπογραφή Παπαδήμου...Φυσικότατα τα πάντα προσαρμοσμένα στις επιθυμίες τωνδανειστών !
Μια απορία από όλα αυτά, εκ μέρους των "απλών " εργαζομένων αυτού του τόπου, ασχέτως αν απασχολούνται σε Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα;
Σε τι καθεστώς ζούμε ; Είναι καπιταλισμός αυτό που αλλάζει δραματικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού; Μα ο καπιταλισμός, όσο και αν θεωρείται το σύστημα της πλουτοκρατίας, αφήνει τουλάχιστον ανοικτό ένα "παράθυρο ανάδειξης"κάποιων.
Επιτρέπει που και που να ξεπεταχτούν μυαλά με ιδέες και να εγγραφούν στις λίστες των ισχυρών της γης κάποιοι "δυνατοί". Επιτρέπει ακόμη να έχεις δέλεαρ για εργασία. Πχ να μαζέψεις χρήματα για ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, για να ταξιδέψεις κλπ.
Αυτό το έκτρωμα, αυτή τη "συραφή οικονομικών θεωριών" που κραδαίνει η τρόϊκα, με όλους τους ανεφάρμοστους σχεδιασμούς για άλλες χώρες , άλλων ηπείρων, ποιος το έφτιαξε και ποιος -με το στανιό- θέλει να το επιβάλλει στη χώρα μας;
Είναι μήπως κάποια μορφή σοσιαλισμού,αυτό που βιώνουμε;
Μήπως απλώς είναι ο παράδεισος της "Παπανδρεϊκής μεταπολεμικής ηγεμονίας";
Ούτε αυτό το γνωρίζουμε, καθώς ουδέποτε αντιληφθήκαμε να ολοκληρώθηκε η καταγραφή της θεωρίας της πολιτικο-οικονομικής "αερολογίας" των παλιών ηγετών των λεγομένων "Αδεσμεύτων χωρών" -ανάμεσά τους και ο Καντάφι- η οποία εξελίχθηκε στη "Διεθνή Σοσιαλιστική ", οι εκπρόσωποι της οποίας , πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κατα-χειροκτρότησαν τον Γ. Παπανδρέου, για τις εισηγήσεις του.
Αν και νωπά και μοιραία τα τραύματα της Ελλάδας, από τις αποτυχημένες πολιτικές που επιχείρησε να εφαρμόσει στην χώρα ο Γ. Παπανδρέου, αυτό προσπεράστηκε από τους φίλους Σοσιαλιστές ηγέτες. Κανείς δεν αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι επί δύο χρόνια, οι απλοί Έλληνες πολίτες έντρομοι ψάχνουν να βρουν που θα κατασταλάξει "η παλινδρομούσα" αποτυχημένη πολιτική Παπανδρέου.
Η Ελληνική κοινωνία θέλει τώρα να μετρήσει τα"χαλάσματα"της , να νεκρολογήσει για τις χαμένες προσδοκίες της και ύστερα να αρχίσει πάλι να επανασχεδιάζει το αύριο, το δικό της και των παιδιών της.
Τούτη την ώρα, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης Παπαδήμου βλέποντας τα σκούρα, παραπέμπουν τις απαιτήσεις της τρόικα προς τον κ. Παπαδήμο. Σε αυτόν θα χρεώσουν το βάρος των αποφάσεων για τα νέα μέτρα "εξολόθρευσης " των Ελλήνων, προκειμένου να μη πτωχεύσει η Ελλάδα.
Αλλά για μια στιγμή... Ποιοι είναι αυτοί που διαχωρίζουν την τύχη της Ελλάδας από τις τύχες των Ελλήνων; Ποιοι είναι αυτοί που τη χαρίζουν στους Τραπεζίτες, στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ τον πλούτο της χώρας; Ποιος τους είπε ότι θα αποδεχθούμε τη Γερμανική ή άλλη υποδούλωση και θα υποκύψουμε στο "αόρατο" όπλο των αριθμών!
Θαρρούν ότι"απογέννησαν" οι Ελληνίδες μάνες και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεταχτεί ένα δυνατό κεφάλι, μια οντότητα με πολιτική σκέψη και Ελληνική ψυχή και να τους πει ένα ΟΧΙ;
Νομίζετε ότι ένας τέτοιος άνδρας δεν θα μπορούσε να "απελάσει" ως persona non grata τον κ. Τόμσεν , τον ακριβοπληρωμένο υπάλληλο του ΔΝΤ , που αντί να κάνει μόνον τη δουλειά του, εκδηλώνει και το ανθελληνικό του μένος με προσβολές;
Ας βρεθεί αυτός ο άνδρας , ανυποχώρητος στις απαιτήσεις των "τράγων" κι ας χάσουμε σε αριθμούς, ας πεινάσουμε!
Εμείς μπορούμε και θα φτιάξουμε και άλλες "άλγεβρες" πέραν αυτών που τους προσφέραμε "τσάμπα" προ αμνημονεύτων χρόνων, για να ξεστραβωθούν οι σημερινοί τύραννοί μας.
Εμείς ακόμη και την πείνα "μπορούμε" να την κάνουμε ένα απέραντο συμπόσιο χαράς, με συνεισφορά στο μεγάλο τραπέζι ό,τι βρίσκεται στο ψυγείο και την καρδιά του καθενός μας!
Ας συνέλθουν λοιπόν Παπαδήμος, Βενιζέλος, Κουτρουμάνης ο "ανύπαρκτος" κυβερνητικός τους περίγυρος και οι τροϊκανοί! Γιατί μπορεί να επιβάλλουν κατάπτωση της Ελλάδας αλλά ... η κατάποση που περιμένουν, δε θα υπάρξει!
*Ας μην ξεχνάμε ότι από τα πρώτα μέτρα αντίδρασης ενός πτωχευμένου Κράτους, είναι και η Κρατικοποίηση ή η δήμευση περιουσιών. Είναι πολλά τα λεφτά πίσω από of shore , για να τα χάσουν κάποιοι , δε νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: