Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Θέμα χρόνου να “μας τελειώσει” και ο κ. Παπαδήμος

H συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, γνωστό και ως PSI, ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί.
Η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση μπαίνει στην τελική ευθεία με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και με το PSI που ήταν προαπαιτούμενο.
Επομένως, ο λόγος που δημιουργήθηκε αυτή η κυβέρνηση έχει εκλείψει. Ο κ. Παπαδήμος μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά Βαϊων και κλάδων με μια και μόνο αποστολή: Να πάρει η Ελλάδα την 6η δόση (που την πήρε) και να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ομολόγων και η νέα δανειακή σύμβαση (που βρίσκονται στην τελική ευθεία).
Επομένως, είναι θέμα χρόνου να μας αδειάσει τη γωνία ο κ. Παπαδήμος εκτός κι αν κάποιοι κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Μέχρι τότε, όμως, μέχρι δηλαδή να προκηρυχθούν οι εκλογές οτιδήποτε κάνει αυτή κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη αποστολή, είναι παράνομο.
Δε μπορεί για παράδειγμα να αποφασίσει ο κ. Παπαδήμος ότι θα επιβάλλει μέτρα τα οποία θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Δε μπορεί δηλαδή να δεσμευτεί η επόμενη κυβέρνηση με μέτρα που θα έχει πάρει η τωρινή στο όνομα μιας δήθεν συμφωνίας με την τρόικα.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Διότι από αύριο θα ξεκινήσει μια συζήτηση για νέα μέτρα. Άλλα ύψους 3 δις ευρώ για να κλείσει η μαύρη τρύπα του 2011 κι άλλα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Διότι θα βάσανά μας δεν τελειώνουν ποτέ.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις της τρόικας. Δεν ξέρουμε δηλαδή αν πράγματι ο κ. Τόμσεν έχει ζητήσει να μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Ούτε ξέρουμε να είπε για μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Τα μόνα που γνωρίζουμε είναι αυτά που λένε οι κυβερνητικοί παράγοντες και ο κ. Παπαδήμος.

Πώς λοιπόν νομιμοποιείται η κυβέρνηση αυτή να νομοθετήσει μέτρα ή να φέρει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Και ποιος μας λέει όλους εμάς τους άμοιρους τι είναι προαπαιτούμενο για τη νέα δανειακή σύμβαση;

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η δουλειά του κ. Παπαδήμου τελειώνει. Κουράστηκε λίγο παραπάνω αλλά δεν πειράζει, αυτός το ήθελε να γίνει σωτήρας.

Καλά θα κάνει λοιπόν να τελειώνει και η χώρα μ’ αυτόν και να πάει σε εκλογές ώστε να αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει κι από ποιον.

Υπό κανονικές συνθήκες στις 19 Φεβρουαρίου θα μπορούσαμε να πάμε σε εκλογές, αλλά τελικά πήρε μια μικρή παράταση η διαδικασία.

Αν κάποιοι στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά και διάφοροι άλλοι παπαγάλοι, θέλουν να παραταθεί ο βίος της παρούσας κυβέρνηση και να της δοθούν μάλιστα κι άλλες αρμοδιότητες, ας πάνε σε άλλες χώρες να κάνουν τα κόλπα τους.

Οι εκλογές είναι η μόνη λύση για τη χώρα και δεν έχουν δικαίωμα όλοι αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα να συνεχίσουν να αποφασίζουν για το μέλλον των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: