Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδος: "Στηρίζω τον Βενιζέλο για Πρόεδρο!"

- Η "συμπόρευση" σφραγίστηκε με μια αγκαλιά και ένα φιλί των δυο ανδρών!
- Είχαν ενημερωθεί Ραγκούσης - Διαμαντοπούλου - Όχι όμως ο Γ. Παπανδρέου!
- Συνεργάτες του Γ.Παπανδρέου είπαν ότι ισχύει το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο
- Υποψηφιότητα απάντηση της Λιούκας Κατσέλη η απάντηση των Παπανδρεϊκών;
- Το πρωί έγινε συνάντηση Λοβέρδου - Μόσιαλου
Η δήλωση Λοβέρδου ήταν σαφής:
"Με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αποφασίσαμε να δώσουμε μαζί τον αγώνα. Μια νέα διαίρεση θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο πίσω. Συμπορευόμαστε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εγγυώμαστε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου. Tη σημερινή έλλειψη ηγεσίας θα την καλύψει η ενότητα".
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι στην παρούσα συγκυρία οι κομματικές επιδιώξεις φαίνονται μικρές.
Ο κ. Λοβέρδος είπε επίσης ότι: "Εχουμε μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μας και είναι ο βασικός μας στόχος αυτή η ενωτική πρωτοβουλία να αγκαλιάσει όλη την παράταξη."
Όταν ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε εαν ήταν ενήμερος και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Δεν είχαμε ενημερώσει τον κ. Παπανδρέου αλλά νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει με πολύ θετικό τρόπο την κίνηση αυτή."
Ο υπουργός Υγείας σε μια αιφνιδιαστική κίνηση συνάντησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επι της ουσίας άνοιξαν μαζί τις διαδικασίες για εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη!
Και η συμπόρευση σφραγίστηκε με έναν θερμό εναγκαλισμό και ένα φιλί.
 
 
 
Το γεγονός είχαμε επισημάνει από το πρωί όταν γράφαμε ότι μετά και τις δηλώσεις Παπαδήμου ότι PSI και δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το τέλος της εβδομάδας τότε έρχεται στο προσκήνιο το σενάριο για εκλογές στις 8 Απριλίου. Και τότε, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει υποψήφιο πρωθυπουργό. Με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα εκλογή με κάλπη δεν μπορεί να γίνει, οπότε μπορεί την Πέμπτη να δουμε εκλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά υπο την προϋπόθεση ότι ο κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει άμεσα. (διαβαστε την είδηση)
Ωστόσο λίγο πριν τις 19:00 στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν την κίνηση αυτή τόνισαν για τον Γιώργο Παπανδρέου ισχύει το χρονοδιάγραμμα όπως αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Το πρωί ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με τον Ηλία Μόσιαλο, ο οποίος παραμένει στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. Eπίσης ενημέρωσε για την πρωτοβουλία αυτή τον Γιάννη Ραγκούση και την Άννα Διαμαντοπούλου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Βενιζέλος τηλεφώνησε στην κα Διαμαντοπούλου και της πρότεινε να στηρίξει το δίδυμο "για να στεριώσει αυτή η προσπάθεια".
Υποψηφιότητα απάντηση της Λιούκας Κατσέλη η απάντηση των Παπανδρεϊκών;
Αυτό δείχνουν όλα, αφού έγινε συνάντηση στο γραφείο της πρώην υπουργού με νέους κυρίως βουλευτές για να δοθεί απάντηση στην υποψηφιότητα Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση ήταν και ο Γεράσιμος Αρσένης και απόψε αναμένεται η κα Κατσέλη να έχει συναντήσεις με άλλους "παπανδεϊκούς" όπως ο Χάρης Καστανίδης και ο Χρήστος Παπουτσής.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδρυμα του κ. Αρσένη θα κανει ενα διήμερο οικονομικό συνεδριο ως κεντροαριστερή εναλλακτική πρόταση στην κρίση.
Συνάντηση βουλευτών έγινε και στο γραφείο του Κώστα Σκανδαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: