Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Και τώρα ζητάνε τα πάντα σε υποθήκες

Θέλουν και ενέχυρο ήλιο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ΑΟΖ
Πολιτικοί, κυβέρνηση και τρόικα ωθούν στα άκρα τους Έλληνες
Θέση για ειδικό κελί, σε ειδική φυλακή, εξασφαλίζουν όλοι όσοι μετέχουν στο ξεπούλημα της Ελλάδας
Ο ύστατος εκβιασμός. "Θα σας δανείσουμε για να μας πληρώσετε τα χρέη, μόνο εάν υποθηκεύσετε τα πάντα". Τί είναι όμως αυτά που ζητάνε οι "εταίροι", οι "σύμμαχοι" και "φίλοι" μας να υποθηκεύσουμε ως χώρα; Μα, τα φιλέτα, οι πηγές είσπραξης και δημιουργίας εσόδων του παρόντος και του μέλλοντος. Ζητάνε ολόκληρο τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, χρυσό, ουράνιο κ.α.), τουριστικά "φιλέτα" (βλ. μεγάλες περιοχές σε νησιά υψηλής τουριστικής κίνησης), ζητάνε την ενέργεια (συμπεριλαμβανομένου φυσικά του λιγνίτη), ζητάνε την εκμετάλλευση του ήλιου και ένας Θεός ξέρει τι άλλο... Και όλα αυτά δεν τα ζητάνε, αλλά τα απαιτούν για να μας (ξανα)δανείσουν.
Και τι θα μείνει στην Ελλάδα για να μπορέσει να αποπληρώσει το νέο δανεισμό; Μα, φυσικά, τίποτε! Το μόνο που θα μπορεί η χώρα να κάνει μετά από μερικά χρόνια, θα είναι μία αίτηση προσάρτησης σε κάποιο άλλο κράτος!!! Το θεωρείτε υπερβολή; Ίσως και να είναι, αλλά τι είδους χώρα θα είμαστε όταν δεν θα έχουμε την αυτοκυριαρχία μας, την ανεξαρτησία μας και κυρίως την αυτοδιαχείριση των πόρων (φυσικών και άλλων) που μας ανήκουν; Όμως, οι απαιτήσεις αυτές των δανειστών μας, ορίζονται ως παράνομες με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ορίζει σαφέστατα τι είναι κράτος. Το γιατί οι Έλληνες πολιτικοί (οι παρελθόντες και παρόντες του Ελληνικού Κοινοβουλίου) αποδέχονται εκβιασμούς και παράνομες "προτάσεις" και την ουσιαστική κατάργηση του Ελληνικού κράτους, την ουσιαστική διαγραφή της Ελλάδας ως χώρα, είναι ένα ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί από την ιστορία και την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ήδη, έντιμοι δικαστές τολμούν να ζητούν έρευνα για πρόσωπα που κινήθηκαν και συνεχίζουν να κινούνται υπεράνω του νόμου, που όμως ποτέ δεν έπαψαν να είναι υπεράνω πάσης υποψίας.
Σαφείς εμπράγματες εγγυήσεις ζητούν οι δανειστές μας προκειμένου να μας δώσουν το νέο δάνειο των 140 δισ. ευρώ. Οι εγγυήσεις αυτές θα είναι η ασφαλιστική δικλείδα και θα ενεργοποιηθούν στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα όσα υπογράψει για την αποπληρωμή των χρεών της όπως αυτά θα προκύπτουν μετά τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Τρόικα έχει θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μια σειρά προτάσεων που θα ισούνται με το ισόποσο του δανείου και θα ενεργοποιηθούν εφόσον η χώρα μας δεν κατορθώσει να είναι συνεπής με τη βασική της υποχρέωση που είναι οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί, με βάσητους οποίους γίνεται και η πρόβλεψη της αποπληρωμής.
Ειδικότερα, γίνεται συζήτηση για τα έσοδα από το περιβόητο πρόγραμμα Ηλιος και άλλα προγράμματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, για τα όποια μελλοντικά έσοδα υπάρχουν από την εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ (πετρέλαια νότιας Κρήτης κ.λπ.) αλλά ακόμη και για δημόσιες εκτάσεις που προσφέρονται για τουριστική εκμετάλλευση.
Οι εγγυήσεις θα ανέρχονται στο ισόποσο των 140 δισ. ευρώ και ως μια πρώτη απόδειξη γι αυτό αναφέρεται η συμφωνία να κατατεθούν από την ελληνική πλευρά 15 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα Ηλιος, όπως συνομολογήθηκε στις 26 Οκτωβρίου, στη σύνοδο κορυφής.
Οι παγκόσμιοι κλέφτες και εκβιαστές, οι τρομοκράτες λαών επιχειρούν την κατάληψη και εκποίηση μίας ολόκληρης χώρας, αλλά δυστυχώς, κάποιοι εγχώριοι εφιάλτες συνεργάζονται μαζί τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που δεν είναι άλλος από τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού, στο όνομα του υπερκέρδους των τραπεζών και των "δάνειων δυνάμεων". Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να άνοιξε την σύγχρονη κερκόπορτα για την κατάλυση της (έστω και άρρωστης) Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως λίαν συντόμως θα βρεθεί να ανοίγει και μία άλλη πόρτα, την φυλακής που θα τον φιλοξενήσει στο υπόλοιπο της ζωής του. Μαζί του θα βρεθούν και όλοι εκείνοι οι πολιτικοί που ιστορικά και σε βάθος δεκαετιών συνήργησαν, συμμετέχουν ή σιωπούν στην καταστροφή και στο ξεπούλημα της Ελλάδας.
Κωνσταντίνος
Διαβάστε με προσοχή την μεγάλη αλήθεια που μας κρύβουν
Άνω του 90% των ομολόγων έχουν εκδοθεί βάσει του ελληνικού δικαίου. Έτσι οι όροι πληρωμής μπορούν να τροποποιηθούν κάθε στιγμή». Η εφημερίδα (FT) αναφέρεται στην επονομαζόμενη ρήτρα συλλογικής δράσης (CAC) βάσει της οποίας, αν συμμετάσχει η πλειοψηφία των πιστωτών σε μία αναδιάρθρωση, τότε πρέπει να την αποδεχτούν ακόμη και οι απρόθυμοι πιστωτές.
Δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα έκανε στην εφημερίδα ο ειδικός για θέματα χρεοκοπίας του Πανεπιστημίου Humboldt, Κρίστοφ Πάουλους, ο οποίος εκτιμά ότι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων δεν έχουν πολλές δυνατότητες να διεκδικήσουν τα χρήματά τους λέγοντας σχετικά:
«Οι ιδιώτες πιστωτές θα μπορούσαν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορώντας την Ελλάδα για απαλλοτρίωση», κάτι που θα διαρκούσε χρόνια σύμφωνα με το Γερμανό ειδικό. Άλλη οδός θα ήταν τα πολιτικά δικαστήρια. Σε περίπτωση δικαίωσης των επενδυτών σε αυτά, θα αποκτούσαν τη δυνατότητα να κατασχέσουν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. «Η Αθήνα μπορεί όμως να αντισταθεί με το επιχείρημα ότι αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του κράτους»,σημειώνει η εφημερίδα.
http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: